(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Verandering van spijs doet eten. Een gezegde dat zeker ook voor cannabis opgaat. Dus waarom zou je slechts één wietsoort kweken als je ook de CNNBS’ Indica Mix kunt kweken. Deze vijf indica’s zijn getest en goed bevonden, en kunnen dankzij een overeenkomstige bloeifase perfect samen in één kweekruimte staan. 

Ga je weleens naar de coffeeshop voor wiet of hasj? Dan koop je daar toch ook niet altijd dezelfde wiet? Dus waarom zou je dan wel maar één wietsoort kweken? Omdat planten van dezelfde wietsoort even hoog worden en even lang moeten bloeien, en dus goed samen te kweken zijn. Maar dat kan dus ook met de CNNBS Indica Mix, want dat zijn vijf verschillende indica wietsoorten met dezelfde groei-eigenschappen.

CNNBS’ Indica Mix

Cannabisliefhebbers die lang dezelfde wietsoort roken, dampen of druppelen, snakken op enig moment naar wat variatie. Ze bouwen namelijk een tolerantie op voor de geur, het effect en de smaak van hun specifieke wietsoort. Door te variëren met de CNNBS’ Indica Mix, bouw je ook geen tolerantie op voor een specifiek cannabinoïden-profiel, en kun je steeds genieten van een andere smaak.

De CNNBS’ Indica Mix bevat de vijf verschillende indica wietsoorten die we samen met zo’n 50 thuiskwekers hebben getest: vijf gefeminiseerde wietzaden met een bloeifase van 7 tot 8 weken. Uiteindelijk heeft indica nummer #2, oftewel Mohammed gewonnen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de andere vier indica’s de moeite van het kweken niet waard zijn. Indica Sugar, Wild Hindu OG, Alice Kush en Nicky Kush Fast zijn ook niet te versmaden.

Indica #1: Indica Sugar

De eerste CNNBS Indica is een indica genaamd Indica Sugar. Een toepasselijke naam, niet zozeer omdat deze indica zo bijzonder zoet is maar omdat de toppen en de suikerblaadjes besuikerd zijn met een glinsterende laag kristallen (trichomen). Hoewel de vijf indica’s qua opbrengst niet heel veel verschillen, bleek deze Indica Sugar bij veel testers een van de betere opbrengsten op te leveren.
Indica Sugar is een compacte wietsoort die gemakkelijk te kweken is en zeer sterk ruikt. Toppen hebben een prachtig uiterlijk door de vele kristallen.

Indica #2: Mohammed

Wij hebben het ook niet bedacht maar CNNBS Indica #2 heet dus eigenlijk Mohammed. Maar daar houdt het niet op voor deze wietsoort. Mohammed was voor veel kwekers namelijk de wietsoort met de lekkerste smaak en dat kan Dokter Groen beamen. En hoe smaakt ie dan? Wel, de smaak wordt het vaakst beschreven als ontzettend zoet met tonen van exotisch fruit als mango’s of meloen.
Indica #2 heeft een intense zoete geur en maakt knetterstoned, zoals je dat van een indica ook zou verwachten. Net als de andere indica’s is ook Mohammed een compacte wietsoort die zich gemakkelijk binnen laat kweken.

Indica #3: Wild Hindu OG

Wat wij tijdens de test indica nummer #3 noemden, was in feite een wietsoort genaamd Wild Hindu OG. Een echte indica-kush kruising met geringe hoogte, veel zijtakken en een mooie opbrengst. De smaak is zoetzuur en aards met een duidelijke Kush invloed. Deze Wild Hindu OG maakt stoned en ontspannen waarbij je nog goed kunt functioneren.

Indica #4: Alice Kush

Indica #4 is een psychedelische plant genaamd Alice Kush. Deze leverde een zeer goede opbrengst maar is niet de beste opbrenger van de vijf. Qua smaak is deze Alice Kush lekker zoetzuur zoals een Amerikaanse Kush-soort, met een vleugje dennen. Het is een fijne en makkelijke indica om te kweken en je wordt er ook nog eens knetterstoned van.

Indica #5: Nicky Kush Fast

Hoewel indica #5 tegelijk met de andere indica’s klaar was, heet ze toch Nicky Kush Fast. Deze indica was niet beduidend eerder klaar dan de anderen maar groeide wel het snelste. Niet alleen dat maar de smaak van Nicky Kush Fast sprong er ook uit, vanwege een zoetzuur haze achtig aroma. Een smaak die niet alleen Dokter Groen maar ook vele andere testkwekers wist te bekoren. Nicky Kush Fast is een snel groeiende indica en wellicht dat ze daarom ook de beste opbrenger is van de vijf indica’s.

  • Soort: Indica dominant
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 7 tot 8 weken
  • Zadenbedrijf: CNNBS ism SeedStockers
(advertenties)