(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tijdens een nachtelijke trip krijgt buitenwiet-correspondent Peeeeer een kleine teleurstelling te verwerken. Gelukkig heeft hij genoeg genetica en wietplanten om het verlies goed te maken. Verder wordt in dit buitenwietverslag gekruist met gefeminiseerd stuifmeel, en is CNNBS Indica #2 (Mohammed) haar pot ontgroeid.

Volle maan

Het was volle maan in juli en ik had nog een portie magische truffels liggen in de koelkast. In verband met de houdbaarheid kon ik ze niet langer bewaren, dus besloot ik in m’n eentje te truffelen die avond. Ergens aan t einde van m’n trip kreeg ik het idee om maar eens polshoogte te gaan nemen bij mijn planten, hoewel dat eigenlijk niet de bedoeling was.

Na een zware tocht door bramen, varens en andere begroeiing kwam ik eindelijk op de plek en gingen mijn verwachtingen over in een teleurstelling. Eén van de planten was totaal verdwenen! Een andere was een hermafrodiet, en zat vol mannelijke bloemen. De derde was een lange smalle stengel die net aan d’r bloeifase begon.

Door deze ongeplande ontdekking van de hermafrodiet, en omdat op mijn tweede guerrilla kweekplek een paardenwei wordt aangelegd (wat ik ook niet zag aankomen), heb ik mijn plannen voor de rest van de zomer aan moeten passen.

Ook bij mijn scrog van twee Forest Dreams bleek één van de dames een hermafrodiet te zijn. Deze plant begon net als de Frisian Dew, ook een aantal mannelijke bloemen te maken. De twee dames zijn dus gelijk preventief geruimd. De Frisian Dew heb ik vervangen door dezelfde soort die eigenlijk voor het veld was. De overige stekken die naar die plek zouden gaan, zijn her en der ondergebracht.

Eigen kruisingen

Mijn bestuiving van afgelopen jaar met eigen stuifmeel is dus niet zo lekker verlopen, en heeft meerdere herma’s opgeleverd. Dit jaar heb ik dan ook gekozen om stuifmeel te kopen, en zo alleen zuivere zaden te verkrijgen! Sinds kort is er namelijk ook gefeminiseerd stuifmeel te koop, waarmee je zelf je eigen wietplanten kunt bevruchten.

De OG Kush doet het goed en bloeit mooi door. Deze krijgt langzaamaan mooie dikke toppen eraan. Ik heb de plant bestoven met Ghost Train Haze stuifmeel om de vroegbloeiende eigenschap erin te krijgen. Zoals het er naar uitziet is de bestuiving goed gelukt; je kunt de zaadvorming in de toppen al zien. De plant komt uit mijn beste zaadje, verkregen van een autoflower OG Kush die vorig jaar bestoven is. Tja, waren ze allemaal maar zoals zij!

CNNBS Indica’s

De CNNBS Indica’s gaan allemaal als een trein. Het zijn allemaal mooie struiken waarbij de Indica #1 zich uitstekend op z’n plek voelt, en ruim 2,5 meter hoog geworden is! Indica #3 is de kleinste van de drie, en begint langzaam aan z’n voorbloei.

Mohammed

CNNBS beste indica (#2) genaamd Mohammed, laat zelfs tijdens de groei al zien waarom deze als beste uit de test is gekomen! Te groot geworden voor haar pot! Zo kan ze de bloei niet in, en dus heeft ze een nieuwe bak gekregen die aangepast is aan haar formaat.  Net als alle 3 de indica’s geeft Mohammed al een heerlijke geur af. Ik kan dan ook niet wachten tot ze gaat bloeien.
Mohammed zal later ook bestoven worden met het Ghost Train Haze stuifmeel en ik en mijn broer zijn erg benieuwd wat dit gaat opleveren. Ik zal het in mijn volgende verslag laten zien maar tot het zover is, hopen we op zonnig en droog weer voor iedere buitenkweker en strandganger 😉

(advertentie)