(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We hebben het vaker geroepen: verduisteren van wietplanten buiten zorgt voor fantastische wiet! En dit kweekverslag van @neighbourgrowofficials onderstreept dat nog maar eens. Een maand geleden zat er nog geen bloeihaar aan, en nu vormen de twee wietplanten al een ware toppenzee!

Beste lezers en kweekgenoten, tijd voor een nieuw buitenkweekverslag van @neighbourgrowofficials. Mijn wiet staat vol in bloei, en dat was een paar weken geleden wel anders. In mijn laatste verslag hebben jullie kunnen lezen dat ik een beetje in dubio zat of ik mijn Spliff Seeds GoldRush & FastBud zou gaan verduisteren. Dit uiteraard om zo de bloei te forceren en te profiteren van beter weer tijdens de bloeifase.Verduisteren: een hele opgave

Wietplanten die je verduistert ontwikkelen aanzienlijk betere toppen, omdat ze simpelweg eerder in het jaar bloeien, en dus meer zon en minder regen krijgen. Daar tegenover staat wel dat ik ongeveer 70 dagen lang de planten elke avond binnen moet zetten, en 12 uur later dus weer naar buiten moet zetten.

Verduisteren is dus best een opgave, wat soms enige creatieve planning vereist. Een weekendje weg of zelfs een dagje strand zit er dan niet in. Maar ‘creatief als ik ben’ en met wat hulp van moeder natuur heb ik het toch gedaan. De GoldRush gaf namelijk op 8 juli uit zichzelf de eerste voortekenen van de bloeifase. Daarop heb ik besloten er vol voor te gaan en m’n agenda aan te passen aan deze twee mooie dames.

Bloeiharen

Na drie dagen verduisteren zag ik al duidelijk verschil, de uiteindes van de takken gaan er wat sprieterig uitzien en de eerste witte haartjes verschijnen. Aan het einde van de eerste week begonnen de toppen zich langzaam te vormen.

Ook was het vrij snel na het ontstaan van de bloeiharen tijd voor de eerste voeding uit een fles. De GoldRush vertoonde een lichte vorm van vergeling; ze heeft in haar groeimaanden de voedingsstoffen uit de aarde opgebruikt. Ik gebruik de Organic Bloom Stimulator van BAC en voer in de eerste 2 tot 3 weken de dosis langzaam op, totdat het tijd is om ook de PK Booster toe te voegen. Voor een beetje marge blijf ik wel altijd iets onder de dosering in het door de leverancier opgegeven voedingsschema, en begeef me zo eigenlijk altijd aan de goede kant van de streep.

Week 3 sinds het verduisteren: De toppen hebben zich mooi gevormd, ongeveer 30 stuks per plant en bijna allemaal op de zelfde hoogte, elke dag zie je dat ze meer body krijgen. Tijd dus om ook te starten met de PK Booster.

Dikke toppen, niet te stoppen!

In week 4 en 5 gaat eigenlijk alles prima, de toppen beginnen mooi te glinsteren omdat de THC-productie op volle kracht draait. De geur van de planten waait inmiddels langzaam steeds verder door de buurt. Het is een prachtig gezicht als die twee planten vol in de zon, lekker met de wind staan mee te wuiven.

Wat dat betreft hebben we ook dit jaar, op een paar regenachtige dagen na, een prachtige Hollandse zomer. Ik ben over de helft en houd m’n vingers gekruist voor de komende weken, want de laatste loodjes wegen het zwaarst!

In september ben ik terug met waarschijnlijk mijn laatste verslag van dit jaar. Dan zullen we zien wat het eindresultaat is geworden. Ik kan nu al haast niet meer wachten om straks lekker m’n eigen gekweekte bio wiet te roken, tot dan!

@neighbourgrowofficials

(advertenties)