(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En hoe zouden de wietplanten op het platte dak van Groentje erbij staan? Nou, het dak zelf is bijna niet meer te vinden, door het enorme formaat van de gescrogte Northern Lights. De dames werden wel wat hongerig maar daar heeft boerenzoon Groentje, de perfecte oplossing voor.

Groentje hier, met een nieuw kweekverslag van de wietplanten op mijn platte dak. Het weer was in de dagen na mijn laatste verslag niet heel mooi; regen afgewisseld met wat koude dagen. Gelukkig trokken de planten zich daar weinig van aan, en groeiden ze ongestoord door.

Ondanks het grote formaat van de potten waar de groene dames in staan, kregen ze toch een licht voedingstekort. Ik zag hier en daar hele gele bladeren. Het leek net of ze aan het einde van de bloei zaten, en op de laatste voeding uit de bladeren teerden. Dat is ook niet heel raar want ze stonden natuurlijk al bijna acht weken in de kuipen. En gewone potgrond bevat meestal maar voor ongeveer zes weken voeding.

Bijmesten

En dus gaf ik mijn planten bij iedere waterbeurt ook wat Canna Vega te drinken. Alleen op die manier ging er ook wat voeding verloren; er stroomt toch altijd wat water bij de gaten onder uit de kuipen. Als je binnen kweekt heb je er vaak een lekbak of vijverfolie onder liggen en nemen ze de voeding en het water later op.

Om dit op te lossen ben ik naar de boerderij gegaan (ik ben een boerenzoon) en heb ik er wat vaste mest gehaald. Dat heb ik op de aarde in de kuipen gelegd. En aangezien ik van bovenaf water geef stroomt mijn water door de mest de aarde in, en hopla gratis voeding! Na een dikke week zag ik verbetering. De vergeling stopte en de planten werden weer mooi groen.

Dak vol wiet

Verder doen ze het allemaal goed. De AK47 heeft haar scrogrek al bijna vol. De Northern Lights doet het goed maar is niet zo als de AK. De Serious 6 is een hoge plant geworden. Ondanks al mijn supercrop-werkzaamheden is ze nu toch nog 170 centimeter hoog geworden.

Ook ben ik deze week aan het dieven gegaan. Ik heb alle planten flink onder handen genomen. Eigenlijk heb ik alleen de toppen die de hele dag zonlicht krijgen aan de planten laten zitten. Dat niet alleen maar zodra ik in de tweede bloeiweek zit ga ik nog eens met de schaar bij de planten langs.

Met de groene groetjes van Groentje!

(advertenties)