(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij zijn laatste verslag van pak ‘m beet een maand geleden, waren zijn autoflowers al bijna klaar voor de oogst. Je zult dus begrijpen dat de buit inmiddels binnen is. Hoe dat zo gekomen is, en of de buitenwiet een beetje lekker smaakt vertelt StealthyDutchGuy je zelf. Oogst- en rookverslag coming up!

StealthyDutchGuy hier! Het is alweer meer dan een maand geleden sinds het laatste verslag over mijn Hindu Kush Auto, Northern Light Auto en Dinamed CBD Auto. Kort samengevat: alle bloemetjes liggen in glazen potten te rijpen, bij een relatieve luchtvochtigheid van 62 procent. Hieronder een beschrijving van hoe dat zo gekomen is.

Trichomen checken

De groei van de toppen leek heel traag te gaan, maar ze werden wel dikker. Omdat het mijn eerste oogst zou worden bekeek ik dagelijks de trichomen. Aan de hand van de kleur van de trichomen kun je goed zien hoe rijp wiet is. Eerst deed ik dit met een loepje van €15,- via Amazon. Maar zo’n ding gebruiken vereist wel wat oefening en vooral geduld. De truc is vooral om het ding stil te houden maar dat valt nog niet mee. Later heb ik telkens de macro-lens op mijn camera gebruikt om foto’s te maken, en die op de computer bekeken. Dat heeft een hoop frustratie gescheeld… 🙂

Afscheid

Vroeg in de ochtend oogst ik de Northern Lights en de Dinamed. Bij veel stappen in mijn kweekavontuur raadpleeg ik Google, en zo ook deze keer. ‘Best moment to harvest weed’ was mijn zoekterm. De uitkomst was vrij unaniem: ’s morgens vroeg of voordat de lampen aan gaan. Zo gezegd zo gedaan. Eerlijk gezegd gaf het oogsten mij een raar gevoel. Er komt plots een einde aan het leven van deze planten. Ik wist natuurlijk al bij aanvang dat dit zou gebeuren, maar het is toch een soort afscheid.

Northern Lights, Dinamed en Hindu Kush

Northern Lights woog 88 gram nat, droog hield ik daar 13 gram van over (!). Dinamed woog 67 gram nat, en 12 gram droog. Gedroogd zijn de toppen een stuk luchtiger dan de wiet van de coffeeshop.

Twee weken later oogstte ik de Hindu Kush. Deze was bezig een mannelijke bloem te maken! Er zijn
mensen die er anders over denken maar zelf vind ik het magisch hoe een wietplant dus zijn best doet om toch nog te zorgen voor nageslacht. Tot mijn verbazing leverde deze Hindu Kush Auto 76 gram nat en 15 gram droog op! Deze wiet is een stuk compacter en lijkt meer op wiet uit de coffeeshop.

Knippen, drogen, curen

Het oogsten ging als volgt. Ik knip een zijtak af en begin met het afknippen van de blaadjes. Jeetje wat een monnikenwerk zeg! Respect voor de mensen die dit regelmatig doen maar knippen is niet echt mijn ding. Ik herinner mij een filmpje van Wernard Bruining en besluit het op deze manier te doen. Ik houd dus de tak vast en kijk naar de onderkant van de blaadjes. Deze verwijder ik met mijn vingers, dat gaat een stuk sneller.

Ik kies er bewust voor om vrij veel suikerblaadjes te laten zitten. Ook laat ik de toppen aan de tak zitten. De luchtvochtigheid deze week is vrij laag, dus wilde ik dat het drogen niet te snel zou gaan. Door de blaadjes en steeltjes eraan te laten hoop ik dat het niet te snel droogt. Ik hang de takjes op aan draadjes die ik boven een boodschappenkratje heb gespannen.

Curen

Na acht dagen drogen heb ik de topjes in een glazen pot gedaan, bij een luchtvochtigheid van 62%. De laatste dagen checkte ik het vochtgehalte door de wiet in een weckpot te doen en na een tijdje de luchtvochtigheid te checken. Via amazon.de heb ik deze metertjes gekocht en die lijken prima te functioneren. Klein en goedkoop.
Wanneer de wiet in de pot een luchtvochtigheid van boven de 65 % had, dan liet ik ze in de pot met de deksel open. Na een aantal dagen kon de pot permanent dichtblijven. Wat mij opviel was dat de luchtvochtigheid vrij lang nog heel traag bleef oplopen.

Ik maakte me trouwens behoorlijk zorgen om de geur van de wiet. Het rook naar hooi! Gelukkig is die geur na een aantal weken weggetrokken en ruikt de wiet nu als de droge versie van hoe ze als plant roken. Volgende keer haal ik trouwens wél alle kleine echte blaadjes weg. Die dragen volgens mij bij aan de hooigeur. Ook worden ze geel, terwijl de suikerblaadjes mooi groen blijven.

Boveda Packs

Boveda Packs zijn kleine pakketjes die de luchtvochtigheid in een pot met wiet op peil zou moeten houden. Eerlijk gezegd vielen ze me behoorlijk tegen. Ik had begrepen dat Boveda Packs een tweeweg-systeem zou zijn: bij te droog vult het de luchtvochtigheid aan, bij te nat onttrekt het vocht zodat de RH daalt.
Mijn ervaring is dat de Boveda’s de luchtvochtigheid perfect aan kunnen vullen tot 62%, maar de luchtvochtigheid op geen enkele manier omlaag brengen. Erg jammer maar het klonk misschien ook een beetje te mooi om waar te zijn. Wat bij mij werkte was gewoon ouderwets ‘burpen’ of de deksel open te laten en de boel constant in de gaten houden. Wanneer de luchtvochtigheid van de wiet net iets onder de 62% zit, kan er een Boveda in en hoef je er volgens mij niet meer naar om te kijken.

Smaak en effect

Ik moet zeggen dat ik meestal verdamp wanneer ik last heb van mijn buik en dat is gelukkig niet dagelijks. De drie autoflowers heb ik geprobeerd en dit is het beeld welke ik tot nu toe heb opgebouwd qua effect en smaak:

Northern Lights: Heerlijke rustige body high. Hele milde head high, zonder dat je er ‘drukke’ gedachten van krijgt. Vooral de rust die deze wiet geeft heb ik niet eerder bij wiet uit de coffeeshop ervaren. Mijn buik is er ook blij mee. Qua smaak lijkt deze ontzettend op de bio Northern Lights van de coffeeshop. Heeft iets weg van kauwgombal, kruidnagel.
Dinamed: Spieren ontspannen. Hele lichte body high, maar ook niet iedere keer. Ik zou er op durven wedden dat er zeker een klein percentage THC in zit. In vergelijking met CBD olie kan ik hier wel van slapen. Wanneer ik in de middag CBD olie neem dan kan ik ’s avond vaak niet slapen. Met Dinamed CBD verdampen is slapen geen enkel probleem. M’n buik is er blij mee en de smaak is fruitig. Als levende plant was er een geur van papaya, maar dat is nu helemaal weg.
Hindu Kush: Oei, dit is wel de sterkste van de drie. Ben er nog niet helemaal uit of ik hem prettig vind. Narcotisch is wel een goede omschrijving. Daarbij een flinke couch lock. Hiervan doe ik geen grote pluk meer in mijn Dynavap, haha. De smaak is pittig en heeft wat weg van citroen.

Lessen geleerd

Al met al kijk ik met plezier terug op een toch wel geslaagd project. Ik heb drie oogsten van drie planten, eigen biologisch gekweekte wiet. Dit alles is ruim klaar voordat ik op vakantie ga, tof! Ook heb ik superveel geleerd, hier een opsomming, hopelijk steek jij er ook wat van op.

Zaaitijd: Eind maart is zeker niet ideaal. Wanneer het met vakanties zou passen dan zou ik er volgende keer voor kiezen om pas later te zaaien. Dit gezien de wat luchtige toppen en geoogste aantal grammen.
Genetica: Sensi’s White Label en Dinamed hadden zeker de meest verse, levensvatbare zaadjes. Wanneer ik Sensi Seeds zaadjes zou kopen dan zou ik ze via hun website of winkel kopen en niet via een algemene wietzaden webshop.
Popcorn buds: Volgende keer ga ik mijn planten dieven. Ik vind popcorn buds een beetje irritant omdat ze klein zijn en ik slecht dingen weg kan gooien. Dit resulteert dan weer in een extra oogst, extra drogen etc. Opvallend vond ik dat de Hindu Kush vrijwel GEEN popcorn buds had!
Substraat/voeding: Biobizz light en All mix hebben hun werk prima gedaan. Volgende keer zal ik iets minder Grow (groeivoeding) geven.
Air-Potten: Wortels die gesnoeid worden door de lucht en weer nieuwe aanmaken. Puike potten. Volgende keer doe ik er panties om tegen de varenrouwmuggen. Dit was een tip die ik vond op growdiaries.

Ook zijn de planten niet groot geworden, wat in mijn geval de bedoeling was. Een pot van 6 liter geeft in mijn geval dus plantjes van zo’n 45 centimeter. Twee daarvan hadden LST gekregen.
Geur: Ik denk dat ik me een volgende keer niet laat leiden door het feit of een wietsoort zou stinken of niet. Zelfs de popcorn buds van de Northern Lights waren heel goed binnen te ruiken wanneer ze te dicht bij de balkondeur stonden. Northern Lights zou volgens ‘het internet’ een ‘low odor’ strain zijn…
Drogen: Het drogen zou ik in een zelf geknutseld kastje doen met een klein koolstoffiltertje. De geur bij het drogen was vrij heftig en drong door tot in de huiskamer.
Buren: Die heb ik het niet verteld maar de buurvrouw kwam erachter toen ze met mijn vrouw praatte en ze over de schutting keek. “Oh, een kwekerij?” zei ze gekscherend. Ja, SteathyDutchGuy gebruikt het voor zijn buikpijn. “Ja, zoiets dacht ik al ja”. Verder geen probleem, ik vond het wel een beetje spannend.

Super Lemon Haze

Nu heb ik enkel nog een Super Lemon Haze staan; in mijn vorige verslag vertelde ik dat ze zich aan het ontdoen was van haar zaadhulsje. Na zes dagen haar te zien hebben worstelen (kan dat?!) heb ik besloten om haar te helpen. Met de nagels van beide duimen en twee wijsvingers erachter om te ondersteunen duw ik het hulsje uit elkaar. Hier blijkt toch flink wat kracht voor nodig te zijn en ik weet zeker dat ze dit niet zonder hulp voor elkaar had kunnen krijgen.

Omdat ik binnenkort op vakantie ga heb ik haar bij de moestuin gezet en krijgt ze water via de Blumat Tropf druppelaar. Ik ben benieuwd hoe deze dame zich gaat ontwikkelen. Nu zit de groei er goed in, maar de start was bijzonder traag. Hoe zal ik haar aantreffen na de vakantie?

StealthyDutchGuy

(advertenties)