(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Momenteel wordt er in Europa zo’n 50.000 hectare hennep – en dat is dus niet hetzelfde als wiet/cannabis – geteeld. Voor Nederland neemt HempFlax het leeuwendeel voor zijn rekening en dat is geen toeval, want het is het bedrijf van Ben Dronkers. Eén van de bedrijven van Ben moeten we zeggen, want je kent zijn naam wellicht van zadenbank Sensi Seeds of het Hash Museum in Amsterdam en Barcelona.

Ben is ervan overtuigd dat hennep (en in mindere mate ook wiet) de wereld kan redden. En nee, dat is geen vage hippieshit, dat is de keiharde werkelijkheid. Vorige maand vond in Duitsland ‘EIHA16’ plaats, ofwel de jaarlijkse bijeenkomst van de European Industrial Hemp Association.

Ben Dronkers was er uiteraard ook en Cannabis News Network sprak met hem, onder meer over de (be)dreiging van het grote geld en de Big Pharma ten aanzien van de activisten, blowers, kwekers en patiënten die de plant decennnia lang in leven hebben gehouden, maar nu dus buiten de boot dreigen te vallen…

Oh ja, Ben’s Nederlandse hennepbedrijf HempFlax viert het 25-jarige jubileum, en dat moet natuurlijk ook ff aangestipt worden:

(advertenties)