(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een maand of twee geleden kwam hij al eens in het nieuws – en op CNNBS – toen hij met een ‘privéjet vol wiet‘ wilden vertrekken vanaf een Caribisch eiland. Maar wie dacht dat de Griekse zakenman en miljardair (want erfgenaam van het familie coca-cola fortuin) Alki David zich daarna wel koest zou houden, heeft het mis. Zijn Zwitserse hennepbedrijf Swissx lanceert namelijk de The Swissx Bank of Cannabis plus een  cryptomunt die zakendoen in de cannabis- en hennepwereld makkelijker moeten maken!

 

Wietverbod hindert bancair zakendoen

Het is zonder meer een aparte en flamboyante vogel die Alki David. Maar rare fratsen of niet, de 51-jarige Griekse miljardair (goed voor een nettowaarde van 1,7 mld aldus Wikipedia) bezit wel een goed cannabishart en dat laat hij nu weer eens voluit spreken!

Zoals bekend is het voor legale cannabis- en hennepbedrijven nog steeds vaak best lastig zakendoen, bijvoorbeeld omdat het bankensysteem niet meewerkt. Dat heeft alles te maken met het federale verbod op wiet in de VS en in heel veel andere landen (eigenlijk is wiet alleen in Uruguay en Canada niét verboden). Dat verbieden leidt uiteraard tot een onoverzichtelijke situatie, met heel erg veel contant geld in omloop.

De site van Swissx is al heel internationaal, want in 12 talen te lezen. Met een eigen bank en munt erbij moet de wereld nog mooier worden voor/door Alki David…

Nieuwe Zwitserse bank

Maar zakenman Alki David en zijn in Zwitserland gevestigde consortium lanceerden afgelopen vrijdag The Swissx Bank of Cannabis, met het hoofdkantoor in de stad Gstaad. Binnenkort volgt ook nog een tweede kantoor, op de Cariben. Doel is om legale transacties in de cannabiswereld te faciliteren, en daarom is er ook maar gelijk een cryptomunt gelanceerd: SWX Coin.

Die wietmunt is gebaseerd op de wereldwijde prijzen van wiet/hennep toppen, het is ongelogen waar (zie hier het originele persbericht als je ons niet gelooft) en wordt gesteund door 1 miljard dollar aan assets. Daarbij moet je denken aan de waarde van een enorme partij wietzaden bijvoorbeeld, maar ook 250 miljoen aan cash Zwitsers geld.

“De Swissx Global Hemp Exchange (zoals de nieuwe  toko van Alki David officieel heet, red.) zal de gehele industrie ook van een tweede markt voorzien waar futures en andere deals kunnen worden gemaakt, gebaseerd op zijn wereldwijde marktanalyses”, aldus de initiatiefnemers.

Alki David (r) met de voormalige premier van St. Kitts en met Vader, de doberman van de miljardair, voor de trap van de privéjet… [foto: swissx]

Business platform voor wereldwijde cannabismarkt

In eerste instantie gaan de bank en haar virtuele munt alle financiële Swissx transacties managen met partners in de VS, Europa en de Cariben, zo leren we verder. “Maar de bank is ook een turn-key oplossing voor de gehele cannabissector, door het leveren van een veilige, transparante marktplaats voor alle transacties, met een munt die verbonden is aan een commodity”, stelt Swissx. Dat er voor de zekerheid maar aan toevoegt dat de CBD-markt alleen al in de VS zo’n 24 miljard dollar waard is over vier jaar.

Om een en ander extra cachet te geven, heeft het bedrijf van de Griekse miljardair de voormalige premier van Saint Kitts en Nevis in de bestuursraad van de nieuwe bank benoemd: Denzil Douglas. De CBD-producten van Swissx worden al gepromoot door een serie bekende mensen, uiteenlopend van The Kardashians (jawel) tot Snoop Dogg.

‘Bigger dan Nasdaq’

Het laatste woord geven we aan het meesterbrein achter de eerste virtuele wietmarktplaats met bank en munt, de immer actieve Alki David. We citeren hem voor het gemak in het Engels, zodat er niets van zijn plannen en vooral bedoelingen verloren gaat in een wellicht ontoereikende vertaling:

“First we changed the game for CBD products, then we created tremendous opportunity for farmers and their regional economies throughout the Caribbean. Now we’ve used Swiss financial know-how to create the first bank and cryptocurrency entirely optimized for the legal cannabis industry. The Swissx Global Exchange will be an authoritative resource for the entire industry, better than Nielsen, bigger than Nasdaq. Together, the Bank and Currency and Exchange don’t just insure Swissx’s international operations run perfectly, it will become the engine for the fastest growing business sector in the world.” 

Interesse gewekt? Je kunt HIER de wallet van Swissx downloaden

(advertenties)