(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet alleen genieten wietplanten momenteel buiten van een hittegolf maar ook Critical Orange Punch, AK Choco Kush, White Choco Haze en Morning Glory van Willie Wietman hebben er mee te maken. Gelukkig lijken de indica’s het met wat extra water te redden, en genieten de sativa’s er met volle teugen van. Kortom: een zinderend kweekverslag!

Zó, wat een hitte deze week! En niet alleen buiten maar ook in de CNNBS G-Kit XL. Gelukkig heeft de kweekkast een goede koolstoffilter, en is er in de kamer waar hij staat niets van mijn wietplanten te ruiken. Ondanks dat de dames vol in bloei staan kan ik de kamer daardoor goed ventileren naar de buitenwereld toe.

De dames staan er goed bij deze week, want het is eigenlijk veel te warm om binnen te hobby-en. Het water geven moet bijna in adamskostuum. In de kamer waar de kweekkast staat loopt de temperatuur op tot 29 graden overdag!

Toppen komen aan

Alle dames staan op het moment vol in bloei. De Critical Orange Punch is een stuk voller geworden deze week. De rechterarm iets minder dan de linkerarm maar dat dat zeker goed komen. De AK Choco Kush toppen zijn iets gegroeid maar niet zo veel als ik gehoopt had. Deze dame gaat rustig van start maar zit volgens mij nog vol verrassingen!

AK Choco Kush is niet veel aangekomen deze week. Op de foto zie je dat de bladranden wat zijn opgekruld, daaraan kun je zien dat ze moeite heeft met de warmte.

De White Choco Haze is stiekem wat verder gegroeid dan ik verwacht had. Deze plant ben ik daarom te lijf gegaan met mijn binddraad. Doordat dat een paar dagen terug was, staan de toppen op de foto nog niet rechtop. Zodoende heb ik ook maar één foto gemaakt, volgende week volgen er meer.

De Morning Glory planten zijn behoorlijke dikke toppen aan het kweken. Deze dames lijken de hoge temperatuur wel op prijs te stellen. Dat kan kloppen want Morning Glory is een sativa dominante wietsoort, en die groeien van nature bij zeer tropische temperaturen.

White Choco Haze is herstellende van training maar deze top bewijst dat de bloeifase onverminderd doorgaat. Volgende week meer foto’s van deze dame.

Hittegolf in cijfers

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is weer meetbaar. De datalogger (Engbird) zat blijkbaar vol en kon geen gegevens meer opslaan. Ik had hem aan de start van deze kweekronde een reset geven maar dat was niet genoeg om de gegevens te wissen. Ik moest hem achteraf geheel verwijderen uit de app en opnieuw aan moeten maken. Beetje omslachtig maar ja, het is gelukkig gelukt om hem weer aan de praat te krijgen.

De gegevens van 14 dagen geleden zijn nooit opgeslagen. De gegevens die ik nu wel heb zijn van de afgelopen drie dagen. De gemiddelde temperatuur is deze week 30.73 graden Celsius, dus ook in de CNNBS G-Kit XL is  een hittegolf gaande. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 50.91 procent nog best redelijk gezien de hoge temperatuur.

De wietplanten zijn door de hitte wel erg dorstig geworden. Er is wel nog steeds een verschil tussen de dames bij de schuifdeuren en de dames bij de achterwand. De dames bij de schuifdeuren geef ik 700 milliliter per dag per plant; dat is dan 1,4 liter per twee dagen. De dames bij de achterwand krijgen 900 milliliter per dag per plant, dat is dan 1.8 liter per twee dagen.

Time lapse weekoverzicht

Ik sluit mijn verhaal over de dames in de CNNBS G-Kit XL – zoals je inmiddels hopelijk gewend bent – af met het time lapse weekoverzicht. Een (k)weekvideo dus, alleen deze week een kortere versie. De camera had wat problemen met de temperatuur en ik was de werkverlichting vergeten uit te zetten. Geniet ervan!

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: Foto’s van de White Choco Haze. Houden de planten het uit in de hitte? Hoeveel zullen de toppen aankomen?

Willie Wietman

(advertenties)