(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Steady as she goes’, met die legendarische songtekst kunnen we de stand van zaken in de binnentuin van Willie Wietman wel samenvatten deze week. En stabiel is belangrijk, zoals we weten. Voor de groei – die eigenlijk achter de rug is op een ‘stoute’ White Choco Haze na die gewoon verder groeit – en voor de bloei die in de CNNBS G-Kit XL in volle gang is!

 

Naar hun zin

De wietplanten in de CNNBS G-Kit XL hebben het erg naar hun zin. Ze staan lekker in bloei en de toppen duiken nu overal op. Alles gaat volgens plan in de binnentuin.

Ik heb de linker zijarm van de Critical Orange Punch even met een a4 papier op de foto gezet. Nu zijn de toppen wat beter zichtbaar en wat zijn ze mooi aan het worden. Deze zien er anders uit dan de rechterkant, maar straks daar meer over.

De Morning Glory’s staan bijna tegen het armatuur aan. Deze dames hebben tot nu toe de meeste en grootste toppen. Ze hebben ook de langste bloeitijd van de wietplanten in de kast.

Op de linkerkant van de foto zien we de rechter zijarm van de Critical Orange Punch dit is één dikke top aan het worden. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat de top zich recht onder de lamp bevindt. In het midden is de AK Choco Kush. te zien. Na het terugsnoeien van vorige week lijkt het erop dat de toppen dichter tegen de stam aan staan.

De White Choco Haze is stiekem toch aan het doorgroeien terwijl ze al in bloei staat.  Deze dame is nog even 9 centimeter gegroeid. Ik ben van plan deze dame weer onder de lamp te buigen in de komende dagen. Eerst even kijken of ze nu echt uitgegroeid is.

De week in cijfers

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is stabiel. Helaas heb ik deze week geen gegevens van afgelopen week. De datalogger werkt wel maar na het wisselen van de batterij lukt het niet meer om de gegevens van afgelopen week er uit te krijgen. Ik hoop dat het me lukt om deze gegevens nog boven water te krijgen. Mocht het lukken zal ik deze gegevens volgende week bespreken.

Met het bewateren van de planten is wel het een en ander veranderd. De wietplanten aan de voorkant van de kweekkast (bij de schuifdeuren) zijn minder vocht tot zich gaan nemen. Deze dames geef ik nog maar 500 milliliter per dag per plant, dat is dan 1 liter per 2 dagen

De dames aan de achterzijde van de kweekkast zitten nog op een waterverbruik van 750 milliliter per dag per plant, dat is dan 1.5 liter per 2 dagen.

Zoals ik vorige week vertelde is het nu stil in de CNNBS G-Kit (met verhogingsset). Het is niet meer haalbaar om voor de volgende kweekronde een moederplant te kweken. Ik ben nu van plan om de kast te gebruiken om straks de nieuw wietplantjes in op te kweken en als de wiet klaar is het er in te drogen zodat ik met de CNNBS G-Kit XL weer door kan gaan.

Time lapse weekoverzicht

Ik sluit mijn verhaal over de dames in de CNNBS G-Kit XL – zoals je inmiddels hopelijk gewend bent – af met het time lapse weekoverzicht. Een (k)weekvideo, Deze week een korte video. Er zat een blad voor het beeld. Je kan de topjes wel goed dikker zien worden.

Geniet ervan!

Willie Wietman

(advertentie)