(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms zit het je als thuiskweker mee, en soms zit het tegen. En wanneer je net als Willie Wietman twee kweekkasten met wietplanten onderhoudt, kan het dus goed en slecht tegelijk gaan. Gelukkig is het belangrijkste nieuws positief, want in de grote CNNBS G-Kit XL is de bloeifase voorspoedig van start gegaan.

Ik heb goed nieuws deze week maar ook wat minder goed nieuws. Het goede nieuws komt gelukkig uit de grote CNNBS G-Kit XL, en daar begin ik dan ook maar mee. In de grootste van mijn twee kweekkasten is de bloeifase namelijk van start gegaan. Maar voordat ik het daarover ga hebben, neem ik je eerst nog even mee naar de AK Choco Kush.

Spalk & spagaat

De AK Choco Kush was namelijk gebroken doordat mijn camera erop viel. Ik heb de breuk verbonden met wat tape, en twee spalkjes. Toen ik de tape en de spalkjes deze week weghaalde, zag ik dat de plant verbluffend goed genezen was. Een erg sterke wietplant van Amsterdam Genetics dus.

Halverwege de week maakte ik een aantal foto’s van de Critical Orange Punch. Deze had ik vorige week zo mooi in een spagaat getrokken, dat ik wel even moest kijken of het wel goed ging en ze niet stiekem door het midden was gespleten. Maar dat was niet het geval, de training is helemaal goed verlopen. Het is wat lastig te zien groen op groen, dus heb ik weer even een blauw lijntje door de stam gezet. Je ziet nu een duidelijk verschil; alle zijtakken staan nu rechtop en groeien naar het licht toe.

Buigen & bloeien!

Omdat de twee Amsterdam Genetics planten nog wat kleiner waren dan de rest (ik heb deze wat later laten ontkiemen) moest ik erg dicht op de lamp gaan zitten met de grotere wietplanten. De afstand tussen de lamp en de hoogste was slechts 9 centimeter. Dat is té dichtbij, dus ben ik weer aan de slag gegaan met het binddraad. Hieronder zie je de voor en na foto’s van deze actie.

Nu ik de rest van de toppen onder de lamp heb weg gebogen, is er weer voldoende afstand tot de lamp en is de hoogte inmiddels gelijk met die van de twee Amsterdam Genetics dames. Over naar de stand van bloeizaken dus! De drie Morning Glory’s en de Critical Orange Punch zijn namelijk aan hun bloeifase begonnen. De White Choco Haze en de AK Choco Kush laten jammer genoeg nog even op zich wachten.

De week in cijfers

Tot slot natuurlijk weer de week in de CNNBS G-Kit XL in getallen. Normaal start ik met de hoogtes van de planten maar dat is niet meer goed te meten nu ik ze heb omgebogen. Dus gaan we door naar het weer van afgelopen week in de CNNBS G-Kit XL, en dan met name de temperatuur en de luchtvochtigheid.

De gemiddelde Temperatuur is met 27.21 graden Celsius weer wat gedaald ten opzichte van vorige week. Het is buiten ook weer wat koeler en dat merk je dus ook in de kweekkast. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 57.66 procent ook iets gedaald. Met een kleine uitschieter zoals je ziet op het linker grafiekje hierboven. De voeding van de router stopte ermee, en zorgde ervoor dat de zekering in mijn meterkast doorbrandde. Daardoor viel de stroom uit, in de kamer waar mijn kweekkast staat. Na het wissen van de zekering in de meterkast en het wissen van voeding van de router werkt alles weer naar behoren.

Time lapse weekoverzicht

Ik sluit mijn verhaal over de dames in de CNNBS G-Kit XL – zoals je inmiddels hopelijk gewend bent – af met het time lapse weekoverzicht. Een (k)weekvideo dus met dit keer een close up van de White Choco Haze van Amsterdam Genetics. Geniet ervan!

Op sterven na dood…

Tja, en dan is er nog het slechte nieuws waar ik helaas niet aan voorbij kan gaan. In de kleinere CNNBS G-Kit (met verhogingsset) gaat het namelijk niet zo goed met de Morning Glory en de Amnesia Autoflower.

Zoals je op de foto’s ziet gaat het niet zo goed met deze dames. Zelfs na de knipbeurt van 14 dagen terug, waarbij ik al het verkleurde blad er uit had geknipt. De dames zijn aardig verdord. Ze hebben gewoon water gehad met voeding. Ik denk dat de overgang van de 315 Watt CMH naar de Hans Panel LED, te zwaar is geweest voor de kleine wietplantjes. De Amnesia Autoflower is zo goed als overleden. Ze is niet meer gegroeid in de afgelopen 14 dagen.

Kikkerdril?

Bij het inspecteren van de planten kon ik geen beesten of ongedierte vinden. Wat ik wel gevonden had was een groene slijmerige substantie aan de zijkant van de pot van de Amnesia Autoflower. Ik heb geen idee wat het is, het heeft wat weg van kikkerdril maar zit geen enkele kikker in de kast.

Van 315 naar 77,5 Watt

Ik had vorige week wel wat extra verlichting in de kast gehangen. Namelijk twee 10 Watt LED-kweeklampjes van IKEA. Ik had toen al het vermoeden dat het niet helemaal lekker ging met de wietplanten en dat een te lage lichtsterkte het probleem was.

Voor de zekerheid ben ik maar eens het verbruik van de Hans Panel 100 Watt gaan meten. Deze staat op de GROEIstand en verbruikt dus niet 100 Watt maar slechts 57.5 Watt. Zet ik hem op de bloeistand dan verbruikt bij wel 100 Watt. De groeistand samen met de IKEA lampen kwam op een totaal van slechts 77,5 Watt. Ik denk dat dit een te groot verschil is geweest met de 315 Watt Ceramische Metaal Halide kweeklamp waar de planten onder vandaan kwamen.

Met de Morning Glory gaat het gelukkig iets beter. Die is ook bijna dood maar nog niet helemaal gelukkig. Ze lijkt nog te groeien, dus daar ga ik nog even mee verder. Ik weet dat het een sterk plantje is en ik hou hoop op verbetering.

Volgende week in mijn kweekavontuur: staan alle wietplanten in bloei? Is er nog hoogte over in de kast? Leeft de Morning Glory nog?

Willie Wietman

(advertentie)