(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In huize Wietman is drie weken geleden een nieuwe kweekronde van start gegaan, en nu is ook het bekende 12/12 lichtschema ingesteld. Maar eerst neemt Willie je mee naar zijn kleinere kweekkast, waar een Morning Glory en een Amnesia Auto maar moeilijk kunnen wennen aan LED kweeklicht. 

Ik tel de derde groeiweek in de CNNBS G-Kit XL. Met de verschillende wietplanten gaan het nog steeds erg goed, op een ongelukje na. Daarover zal ik straks meer vertellen maar ik schakel eerst even over naar de kleinere CNNBS G-Kit met verhogingsset. Zoals je misschien nog weet staat daar een Morning Glory die ik als moederplant wil gebruiken. Daarnaast kweek ik er een Amnesia Autoflower om de extra ruimte onder de Hans Panel 100 Watt, te benutten.

Hierboven zie je foto’s van de eerste week (Week #2) na de verhuizing uit de CNNBS G-Kit XL naar de CNNBS G-Kit met verhogingsset. De twee dames hadden duidelijk moeite met de overgang van de 315 Watt CMH naar de 100 Watt Hans Panel. Er ontstaat vergeling aan de grote schutbladeren.

Dit probleem is afgelopen week verder verergerd. Kijk maar even naar de foto’s hieronder. Erop is goed te zien dat een aantal van de grote schutbladeren aan het afsterven zijn. Deze hebben de overgang naar de nieuwe lichtbron niet goed doorstaan. Gelukkig groeien de planten nog, alleen wel een heel stuk langzamer dan hun zusters in de CNNBS G-Kit XL.

Ik heb deze twee dames verwend met een kleine knipbeurt, om van het dode blad af te komen. Niet te veel wegknippen; de planten zijn nog niet helemaal gewend aan het nieuwe licht, en hebben hun bladeren nu hard nodig terwijl ze zich aanpassen.

Na de knipbeurt zien ze er beiden toch wel wat beter uit, even opmeten en terug de kast in. De Amnesia Auto is nu 17 centimeter hoog en de Morning Glory is nu 31 centimeter hoog. Het klimaat in Bonanza kweekkast is gemiddeld 26 graden, met een luchtvochtigheid tussen de 60 en de 75 procent. Over 14 dagen maak ik weer een update van de Amnesia Auto en de Morning Glory. Hopelijk zijn ze tegen die tijd helemaal gewend aan het leven onder LED.

Dieven in G-Kit XL

En dan over naar de CNNBS G-Kit XL. Daar groeien de planten veel sneller en is het inmiddels alweer tijd geworden om te dieven. De planten zijn allemaal mooie struiken geworden, die wel een knipbeurt kunnen gebruiken. Ik heb ze op verschillende manieren gediefd en geknipt, rekening houdend met hun plek in de kast en het scrogrek dat er straks weer ingaat. Hieronder zie je de vijf grote planten na hun bezoek aan de kapper.

Van onderen!

Nu ze weer lekker uitgedund zijn kunnen ze weer terug de kast in. Maar voor ik dat doe, moet ik eerst nog de kleine White Choco Haze van Amsterdam Genetics naar een grotere pot overzetten. Als dit gedaan is moet ook de time lapse camera opnieuw goed gericht worden. Maar #@$##! Aargh! hij viel weer om, en wéér boven op de AK Choco Kush!
Dit keer is het wietplantje helaas levensgevaarlijk gewond, en ik schreeuw door het huis, “schat! bel Dokter Groen, wie weet is er nog wat aan te doen!” Mijn vrouw komt de kamer binnengereden. Wat er aan de hand? Nou dit!

Oei, dat ziet er niet goed uit Willie! Maar hé, ik ben Willie Wietman en heb een idée. Want, wat nou als ik hem spalk als een gebroken been, dat werkt bij mensen ook.
Ik heb twee grote wattenstaven gepakt, en alleen de steel gebruikt om de breuk/knik met afplaktape rechtop te houden. Nu, een paar dagen verder lijkt de plant goed te herstellen. Het is een sterk plantje van Amsterdam Genetics.

Week #3 in cijfers

Tot slot nog even de week in getallen. Ik begin met de hoogte van alle planten in de CNNBS G-Kit XL.

  • White Choco Haze: 24 centimeter
  • AK Choco Kush: 44 centimeter
  • Critical Orange Punch: 58 centimeter
  • Morning Glory: 55 centimeter (gemiddelde van de drie)

En dan het weerbericht. In de CNNBS G-Kit XL is het volop zomer momenteel. De gemiddelde temperatuur is met 28,68 graden Celsius licht gestegen t.o.v. vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid van 50.87% is ook en wederom licht gestegen. Ik ben twee dagen vergeten de Arctic Air op tijd bij te vullen. Dat is ook duidelijk te zien in de grafiek van de luchtvochtigheid (zie omcirkelde dalingen).

12/12

Ik heb de binnenzon na het dieven niet verhoogd. De CMH lamp hangt nu zo’n 10 centimeter boven de hoogste planten. Ook deze week lijkt dat nog geen negatief effect op ze te hebben. Ik heb vandaag het lichtschema omgezet naar 12/12. Met het water geven zit ik op 950 milliliter per dag per plant. Zo ook na het dieven en ik denk dat het te maken heeft met de lamp die erg laag hangt, en de hoge temperatuur daardoor.

Ook heb ik eindelijk eens wat pH-waardes gemeten: mijn kraanwater heeft een pH-waarde van 7,8 en met Plagron Power Roots erbij 7,3. Ik geef voeding volgens het kweekschema van de Plagron 100% Natural producten, met de Alga Bloom en de Power Roots komt de pH-waarde daarmee op 5,5.

 

Ik sluit – zoals je inmiddels misschien gewend bent – af met het time lapse weekoverzicht. Ik vind het een hele mooie, aangezien de planten deze week erg actief geweest zijn.

Volgende week in mijn kweekavontuur: het scrogrek gaat in de kast, en is de AK Choco Kush goed hersteld?

(advertenties)