(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zo langzamerhand begint de kweekronde van Willie Wietman weer vorm te krijgen. Na drie weken ontkiemen en zaaien is de tijd van groeien in de Extra Large CNNBS G-Kit aangebroken. Wietman Willie test een Arctic Air als luchtkoeler en bevochtiger, maakte een video en laat je al zijn wietplant en  jes zien.

Het wordt steeds drukker in de CNNBS G-Kit XL; het ene na het andere zaadje komt in beweging. De eerste zaadjes van Amsterdam Genetics zijn ook ontkiemd. Ik heb ze deze week overgezet in de tomaten-emmers om ze in voor te groeien. Hieronder zie je de AK Choco Kush zaadjes na vijf dagen ontkiemen, da’s best snel.

Arctic Air

Nu de kleine plantjes in de grote kast staan is het probleem van de te lage luchtvochtigheid terug. Als ze groter worden lost dat zich vanzelf op maar nu is de luchtvochtigheid met 35% wel erg laag. Om dit op te lossen dacht ik aan een mist apparaatje om de luchtvochtigheid omhoog te krijgen. Maar toen ik dit aan een kennis vertelde, wees hij me erop dat de mist neer kan slaan op de bladeren, en dat je dan schade aan je blad kunt krijgen.

Dat was iets waar ik nog niet over had nagedacht. Wat omhoog gaat komt ook weer naar beneden natuurlijk. Gelukkig zat ik in de Makro folder te kijken en kwam ik daar de Arctic Air tegen. Dat is een luchtkoeler die werkt door water te verdampen. Hij werkt op  een 5 Volt USB-aansluiting en er gaat ongeveer anderhalve liter water in. Maar voor ik hem ik de kast plaats eerst maar eens testen en kijken wat hij doet.

Bij het testen heb ik de sensor op 15 centimeter afstand van de Arctic Air gezet. Het was erg warm tijdens de test: 26 graden in de kamer met de CNNBS G-Kit XL. Na een minuut of vijf ben ik gaan kijken of de lucht was afgekoeld. En jazeker, de lucht die uit het apparaat komt is 21.2 graden met een luchtvochtigheid van 72%. Dit lijkt me de oplossing voor het probleem met de luchtvochtigheid.

Time lapse telefoon

Ik heb de Arctic Air dus in de CNNBS G-Kit XL gezet om te kijken hoe dat uitpakt. Maar hé, wat is dat voor camera Willie?

De camera op de foto hierboven is mijn time lapse camera: een oude Samsung Note 3 die nu elke drie minuten en 43 seconden een foto maakt. Als het werkt heb ik aan het einde van de week een time lapse van zeven dagen lang. Met de Foscam beveiligingscamera wilde het maar niet lukken en dus ben ik overgestapt op deze oude telefoon. In het verleden behaalde resultaten bieden in dit geval hopelijk wel garantie voor de toekomst. Ik heb namelijk in het verleden goede resultaten behaald met deze opzet.

Wietman op YouTube

Vorige week heb ik belooft dat mijn Youtube kanaal er zou zijn, en die is er inmiddels. Mijn eerste time lapse is een video die ik ooit in het verleden heb gemaakt van wat andere planten. Het Youtube kanaal wil ik gaan gebruiken ter ondersteuning en als toevoeging op mijn kweekavonturen. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert. En nu ik toch in de kweekkast bezig ben. zal ook maar even foto’s maken.

Boven: Op de linkerfoto hierboven zien we vier van de vijf Morning Glory’s. Rechtsboven zie je de Critical Orange Punch van Dutch Passion met daaronder Big Bud van Sensi Seeds. Tijdens het water geven is die laatste een beetje onder de aarde bedolven. Onder: Hieronder een overzicht van alle zaailingen in de kast. Zowel de vijfde Morning Glory als de Amnesia Auto laten zich nog niet zien.

Meten is weten

Ik heb de batterij van de Engbird ook vervangen zodat er weer meetgegevens zijn. Nu ik een paar dagen verder ben, lijkt de Arctic Air ook echt een effect te hebben op de temperatuur. In de linker grafiek van de temperatuur, is rood omcirkeld het punt dat de tank leeg is. In het blauw omcirkeld is de tank weer gevuld. De zwarte cirkels geven aan wanneer de binnenzon uit gaat.

In de grafiek van de luchtvochtigheid zien we dat de Arctic Air bijna geen effect heeft op de luchtvochtigheid wanneer de CMH kweeklamp aan staat. Zodra hij uit gaat schiet de luchtvochtigheid omhoog en dat is precies wat ik wil. Ik ga verder met dit leuke apparaatje.

Zaailingen

Het is zondagmiddag, een mooi moment om weer wat foto’s van de dames te schieten. Onder: De vier (van de vijf) Morning Glory’s gaan nog steeds lekker maar helaas is Big Bud niet meer boven de grond gekomen. De Critical Orange Punch groeit ook lekker door.
Op de grote foto onder het drieluik hieronder zie je dat de Amnesia Auto ook boven de grond is gekomen. In mijn enthousiasme ben ik alleen vergeten om de vijfde Morning Glory op de foto te zetten, maar die is toch niet opgekomen.

Onder: Ook de eerste AK Choco Kush van Amsterdam Genetics heeft zich inmiddels laten zien, volgens mij heeft ze er wel zin in! Het tweede zaadje laat nog even op zich wachten. De andere zaden van Amsterdam Genetics zijn inmiddels ook ontkiemd.

Onder: Twee uitgekomen White Choco Haze zaden. Ook deze plant ik weer in tomaten-emmers. White Choco Autoflower (rechts) laat ook een teken van leven zien en heb ik ook geplant. Ik maak daarvoor een klein kuiltje in het midden van ongeveer twee centimeter diep, doe het zaadje erin en veeg het gaatje dicht met een kwastje.

Zó, dat was hem weer voor deze week; een hoop nieuw leven zoals je gemerkt hebt. Nog even een gezellige groepsfoto en een time lapse video om de week mee af te sluiten. Volgende week in mijn kweekavontuur: Hoe ga ik deze kweekronde te werk? Wat zijn mijn doelen en de te verwachten problemen?

Willie Wietman

(advertenties)