(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn wietzaadjes gaan één voor één langzaam open. De CNNBS G-Kit XL is klaar voor actie maar Willie Wietman helaas niet, want die ligt ziek op bed. Ja, ook wietmannen zijn helaas weleens niet lekker. Toch kroop onze eigen Willie Wietman deze week achter de computer voor een nieuw kweekavontuur. 

Ik heb me de afgelopen week zwaar beroerd gevoeld. Eigenlijk ben ik nog steeds niet helemaal de oude maar goed, ik had wietzaadjes laten ontkiemen en die laten nu eenmaal niet op zich wachten. Je moet ze in de aarde stoppen wanneer ze uitgekomen zijn, anders groeien ze door in het kiembakje en verliezen ze hun groeikracht. Toen ik me dus even wat beter voelde, heb ik me toch maar over de zaden ontfermd.

Voorgroeien met snoeptomaatjes

De twee zaadjes die ik had gekregen bij het kopen van CVault zijn inmiddels gekiemd. Deze kunnen nu in de aarde geplant worden. Hiervoor gebruik ik de bakjes van de 500 gram snoeptomaatjes van de lokale supermarkt. Deze hebben een mooi formaat en zijn voorzien van gaten in de bodem om het overtollige vocht eruit te laten. Het ging hier om Dutch Passion – Critical Orange Punch (onderste zaadje) en daar boven de Big Bud van Sensi Seeds.

Ik had ook nog vijf zaadjes van de Morning Glory van Barney’s Farm besteld bij Wietzaadjes.nl. Daarbij kreeg ik ook nog een gratis zaadje van het huismerk van Wietzaadjes.nl – Amnesia Auto. Inmiddels zijn er al twee van de vijf Morning Glory zaden ontkiemd, en staan ze samen met de eerder ontkiemde zaadjes in de kleine Bonanza kweekkast met de Hans Panel 100 Watt.

Voorgroeien

Normaal gesproken zou ik de kleine plantjes onder wit licht zetten maar die lampen liggen nog even in de schuur. Ik ben op het moment niet in staat om ze te pakken, dus leek dit mij even de beste optie voor nu. Zodra er meer zaden zijn ontkiemd, zal ik ze natuurlijk meteen in de CNNBS G-Kit XL plaatsen. Op dit moment zijn de zaailingen nog zo klein, de 315 Watt CMH lamp leek me een beetje overkill.

Morning Glory in het lab

Bij het roken van mijn laatste oogst is de cannabis weer erg sterk. Om er nou eens echt achter te komen hoe sterk de wiet is, heb ik een account aangemaakt bij Nova Research. Hier kun je voor een het redelijke bedrag van €35,00 euro, je cannabis laten onderzoeken op de bestanddelen die erin zitten. Hoe dit in zijn werk gaat kun je hier nalezen. Dit wil ik in de toekomst met alle cannabis plantensoorten gaan doen die ik kweek in de CNNBS G-Kit XL.

Nou, ik laat het hier even bij en duik mijn bed weer in. Volgende week in mijn kweekavontuur: gaan de wietplantjes in de CNNBS G-Kit XL, en laat ik jullie wellicht de eerste time lapse video zien…

Willie Wietman

(advertentie)