(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Lange tijd leek cannabis vooral een zaak van Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Maar de revolutie is blijkbaar niet te stoppen – hoera – en dendert nu ook het Afrikaanse en Aziatische continent op. Uit het eerste zakelijke rapport over die laatste markt blijkt dat medicinale en recreatieve cannabis over 5 jaar al goed zijn voor een omzet van 8,5 miljard dollar!

 

Eerste rapport over potentieel cannabismarkt in Azië

Het in Groot-Brittannië gevestigde onderzoeksbureau Prohibition Partners brengt regelmatig business rapporten uit over de diverse continenten ten aanzien van cannabis. Lange tijd betrof dit vooral Europa, Noord- en Zuid-Amerika en kwamen zakenman en cannabis consument er in bijvoorbeeld Azië bekaaid vanaf.

Maar de tijden veranderen hard en overal, en deze week presenteerde Prohibition Partners dan ook het eerste rapport over het dichtstbevolkte continent op aarde: ‘THE ASIAN CANNABIS REPORT™‘.

Twee procent Aziaten gebruikt wiet

Het zijn nog niet de duizelingwekkende bedragen die de ronde doen in Europa en de VS, maar het is alleszins hoopvol wat we lezen over Azië, waar liefst 4,5 miljard van de ruim 7 miljard aardbewoners leven. Om te beginnen dus die voorspelde omzet in 2024 van 8,5 miljard dollar aan medicinale en recreatieve cannabis, mits ‘een aantal key markets worden gelegaliseerd’.

Momenteel gebruikt slechts 2 procent van alle Aziaten cannabis, maar dan praat je in Azië wel weer direct over 88,5 miljoen mensen. ‘Dat maakt Azië tot een sleutelmarkt in de langetermijnplannen van producenten, investeerders en verkopers’, aldus het rapport. ‘Als het historische en conservatieve standpunt over cannabis begint af te zwakken, kan alleen al de medicinale markt 5,8 miljard dollar waard zijn in 2024.’

China domineert Aziatische cannabis- en hennepmarkt

De echte liefhebber en/of zakenman kan zich nu dus laven aan het eerste uitgebreide business rapport over de cannabismarkt in Azië. Voor de leken en liefhebbers – jullie en wij – volstaan we met een opsomming van de hoofdpunten:

  • Bijna 86 miljoen mensen in Azië consumeren dagelijks cannabis en alleen al de medicinale consumptie groeit naar verwachting sneller dan waar dan ook in andere early-adopter landen en regio’s
  • China en Japan representeren de twee grootste mediwiet-markten qua omzet: in 2024 is die van China bijna 4,4 miljard dollar en die van Japan 800 miljoen dollar groot. Gezamenlijk zijn beide landen goed voor naar schatting 90 procent marktaandeel!
  • China heeft reeds een wereldwijde dominantie opgebouwd in hennep, waarbij het land ongeveer de helft van alle vezelhennepproductie op aarde voor rekening neemt, goed voor een geschatte omzet van 1,2 miljard dollar per jaar
  • India heeft het hoogste aantal cannabisgebruikers in Azië, ongeveer 38 miljoen mensen

 

* Als je het Azië-rapport wil downloaden, klik dan HIER. Onlangs verscheen bij Prohibition Partners ook het eerste Afrika-rapport, dat vind je HIER

[openingsfoto:  d_odin/Shutterstock]
(advertentie)