(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over naar Groot-Brittannië, een land van notoire dwarsliggers (links rijden, Brexit), irritante voetbalclubs (Tottenham Hotspur), lauw bier en oliedomme wiettelers. In die laatste categorie gooit onze hoofdpersoon van vandaag – een niet nader bekend gemaakte man van 60 jaar oud- zelfs hoge ogen in de wereldwijde competitie van domste wietteler van het jaar!

 

Strenge straffen op wietbezit en -handel in UK

Om te beginnen is het handig om te weten dat ze in Engeland niet aan een gedoogbeleid doen en dat recreatieve wiet er dus gewoon ouderwets verboden is. Sterker nog, bijna nergens in Europa staan zulke zware (potentiële) straffen op cannabis als op het eiland.

Wiet wordt in de drugswet in de UK bestempeld als een ‘Class B’ drug, de op één na zwaarste categorie. Op bezit staat een ‘ongelimiteerde geldboete’ of een gevangenisstraf van 5 jaar, of beide! Laat staan dat je gaat handelen in wiet, daar staat een ongelimiteerde geldboete + maximaal 14 jaar celstraf op, of allebei.

Kortom, je moet wel goed gek zijn als je vrijwillig de politie bij je wietplanten gaat halen.

Politie help, ze hebben mijn wietplanten gejat!

Maar dat is dus precies wat de 60-jarige wietteler uit Tennant Creek, een plaats in het Northern Territory, vorige week wél deed! Hij belde met de politie om te rapporteren dat een aantal onverlaten zijn wietplanten hebben gestolen.

Bij het horen van zulke teksten en aantallen aarzelt de politie natuurlijk geen moment en vertrekt met loeiende sirenes naar de ‘inbraakmelding’. Eenmaal op de plaats des onheils aangekomen – ondertussen nog even snel een ‘search warrant’ geritseld en al – blijkt dat er nog genoeg wietplanten over zijn na de diefstal.

Drie aanklachten wegens overtreding drugswet

Een woordvoerder van de politie somt op dat er cannabisplanten zijn gevonden die variëren van zaailingen tot twee meter hoge dames. Ook wordt er 250 gram aan ‘cannabis plant material’ geconfisqueerd bij de onnozele beller.

Dat belletje over plantendieven kan de arme kerel nog zuur komen te staan. We hebben de straffen al vermeld en hoewel de maximum straf waarschijnlijk niet zal worden uitgedeeld aan deze kweker, zal ie toch slecht slapen totdat de rechtszaak is geweest.

Justitie klaagt hem namelijk aan voor drie verschillende overtredingen van de drugswet: cultivatie van een commerciële hoeveelheid cannabis, het leveren van een gevaarlijke drug én het bezit van een verhandelbare hoeveelheid cannabis…

Moraal van het verhaal: Wát je ook doet en/of overkomt als wietteler, bellen met de politie is not done!

(advertentie)