(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze zeggen wel eens dat je zo dicht mogelijk bij het vuur moet zitten, maar of deze volkswijsheid ook voor wiettelers opgaat is de vraag. Neem de wijkagent in Geitenkamp, een wijk in Arnhem. Die hoefde eigenlijk maar zijn neus te volgen om tegenover de wijkpost (!) een wietplantage op te rollen, terwijl de toppen net op dat moment geoogst werden.

 

Wietstank pal tegenover politie wijkpost

Frank Bouwmeester heet de wijkagent van het Basisteam Arnhem Noord en in die hoedanigheid zit ie meestal aan de oploskoffie met suikerdonut in MFC De Wetering in de wijk Geitenkamp. “Vandaag rook ik wederom een sterke hennep geur bij het verlaten van #mfcdewetering”, schrijft de politieman woensdag op zijn Instagram.

Dat noemen we lef hebben, maar lef is wellicht niet de beste eigenschap om onder de radar van een wijkagent te blijven als wietkweker. Een flink koolstoffilter daarentegen…

Hoe dan ook, onze wijkagent van dienst stelt een “onderzoekje in” en dat brengt hem “bij een woning tegenover onze wijkpost”. Een al te moeilijk onderzoekje kan dat inderdaad niet geweest zijn, meer iets van de straat oversteken en de boel ontrafelen.

Heterdaadje in het wiethok

Blijkbaar stonk het er al langer trouwens, want de wijkagent schrijft dat er “meerdere signalen” waren dat er een hennepkwekerij (de politie volhardt in het zeggen van hennep in plaats van wiet) in het huis zit. Dus hoppa, even een machtiging aanvragen bij de (hulp)officier van justitie en naar binnen daar in dat Geitenkamp!

Het blijkt een extra gelukkige middag voor Frank Bouwmeester en consorten, want niet alleen zit er inderdaad een wiethok in de woning, er wordt op het moment van de bust ook nog eens volop geknipt. In de kweekruimte zelf nog wel, dus daar moet de “sterke hennepgeur” die de aanleiding tot dit alles vormt niet te harden zijn geweest.

Korte lijntjes

Boven op zolder wordt nog een derde wietmens in de boeien geslagen. Al met al een neus om te benijden die van Frank Bouwmeester, tenminste als je het vanuit politiestandpunt bekijkt. Wat ons betreft had ie beter aan de koffie kunnen blijven zitten in zijn MFC De Wetering in Geitenkamp in Arnhem-Noord.

De ellende is voor de drie opgepakte wiettelers en -knippers trouwens niet eens voorbij. Behalve dat ze al hun wiet, de planten en alle kweekapparatuur kwijt zijn, gaat “#volkshuisvesting stappen ondernemen richting de huurder van het pand”, aldus de wijkagent op Instagram.

Waar een van tevredenheid spinnende Frank Bouwmeester afsluit met: “Mooie samenwerking en korte lijntjes.”

(advertenties)