(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week kon je het al een beetje zien, de buitenwietsoort Hollands Hope laat zich jammer genoeg niet in het keurslijf van de CNNBS G-Kit dwingen. Om de planten toch goed af te kunnen bloeien installeert Dokter Groen een Bonanza XL set, waarmee zijn kweekkast in één klap 56 centimeter hoger is.

Het voelde eerlijk gezegd wel een beetje als valsspelen toen ik mijn CNNBS G-Kit verhoogde met de Bonanza XL set. Aan de andere kant heb ik al meer dan vier jaar laten zien dat de CNNBS G-Kit groot genoeg is om wiet in te kweken. Ik moest de XL set nu wel gebruiken omdat Hollands Hope gewoon te groot werd. Normaal gesproken vertraagt de groei wel als je wietplanten één of twee keer topt maar een buitenwietsoort als Hollands Hope heeft zoveel groeikracht, die groeit na het toppen gewoon net zo hard door.

Bonanza XL set

Om de CNNBS G-Kit te verhogen, heb ik bij G-Tools de zogeheten Bonanza XL set besteld. De set gaat bestaat uit vier aluminium hoekprofielen, twee kleine deurtjes, drie zijwanden en een viertal kunststof hoeken. Deze monteer je op de originele bodemplaat van de G-Kit. Erboven komt dan de rest van de G-Kit. Gelukkig had ik hulp en konden we de G-Kit in zijn geheel op de XL set tillen; als je alleen bent moet je de CNNBS G-Kit waarschijnlijk eerst demonteren en dan opnieuw opbouwen op de XL set.

Bloeiweek #4 video

Een andere tweede reden waarom ik de XL set heb aangeschaft is omdat ik tegenwoordig ook een wekelijks time lapse filmpje maak. Er was te weinig hoogte om de planten goed te kunnen filmen. Dit zie je terug in de eerste dagen van de film van deze week. Toppen zijn overbelicht en de lamp is ook duidelijk in beeld. Met de XL set kan de camera weer wat omhoog en zijn de wietplanten weer goed te zien. Dit zie je ook in de film, op dag 35 en 35 van de 12/12 cyclus (bij 0:56 min). Kijk zelf maar, en abonneer je ook meteen even op CNNBS.TV als je dat nog niet gedaan had.

Gele bladeren

Op de video zie je ook dat ik de dames even tijdelijk in mijn badkamer stalde. In het daglicht daar zie je goed dat een aantal planten deze week behoorlijk vergeeld zijn. Ik maak me daar wel een beetje zorgen over maar ik weet eigenlijk niet goed hoe het komt. Er zijn ook een aantal mooie groene planten dus een stikstof tekort kan het eigenlijk bijna niet zijn.

Misschien is het een blokkade of pH-probleem dat ervoor zorgt dat de planten de stikstof niet goed opnemen maar alle planten krijgen toch hetzelfde voedingswater. Het zou ook kunnen dat het echt aan Hollands Hope ligt die niet tegen kunstlicht kan, want die vergelen het meeste. De dames die nog groen zijn zijn de OE Kush planten. Hoe dan ook ontwikkelen de toppen zich vooralsnog gewoon goed, dus echt in paniek ben ik nog niet. Ik weet wel dat ik volgende keer geen buitenwietsoort meer in de CNNBS G-Kit kweek.

Om er in ieder geval zeker van te zijn dat er voeding aanwezig is, geef ik de planten standaard voedingswater met Orgatrex. Eens in de twee weken voeg ik daar ook wat Bactrex aan toe, en ik zuur het altijd aan tot een pH-waarde (zuurtegraad) van 6,3 ongeveer. Hopelijk worden de planten hierdoor in ieder geval niet nóg geler maar ik ben er stiekem wel bang voor. Volgende week weten we meer want dan ben ik er natuurlijk weer met een nieuw verhaal en een nieuwe video van een nieuwe week. Tot dan!

(advertenties)