(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel de Hollands Hope en de OE Kush planten van Dokter Groen ondertussen bijna niet meer groeien en des te harder bloeien, worden ze bijna te groot voor de CNNBS G-Kit. Moet de groene kweekdokter zijn G-Kit uitbreiden met een verhogings-set of tovert hij nog een trucje uit de hoge cannabishoed? 

Aan het begin van de bloeifase leek het er al een beetje op dat de wietplanten de beschikbare hoogte van de CNNBS G-Kit zouden overstijgen. Als je mijn verslagen gevolgd heb, dan weet je dat ik de planten hier en daar al heb gesupercropped maar dat wil ik nu eigenlijk niet meer doen. Wanneer de bloeifase namelijk goed en wel onderweg is, worden stammen houterig en is supercroppen niet meer aan te raden. Eén van de toppen groeit al tegen mijn koolstoffilter…

Bloeiweek #3 in beeld

Maar laten we deze week eerst even bekijken van dag tot dag. Ik heb namelijk weer een nieuwe video gemaakt waarin je de krapte in de kast ook goed kunt zien. Ik moet wel bekennen dat ik deze week niet veel tijd heb gehad voor het monteren, dus er zitten een paar foutjes in; ik ben benieuwd of je ze ziet. Over dus naar CNNBS TV, wat je voortaan trouwens ook gewoon kunt bereiken door CNNBS.TV in je browser te tikken. Je ziet in de video dag #24 tot en met dag #29 van de 12/12 cyclus, kijk zelf maar:

Schuiven met wietplanten

Zoals gezegd zijn mijn opties om de planten onder de duim te houden beperkt. Ik heb de hoogste planten daarom aan de zijkanten gezet, en de laagste dames in het midden onder de lamp. Dit zorgt er wel voor dat er geen toppen te dicht bij de lamp groeien maar is toch niet optimaal. Sommige toppen krijgen nu namelijk niet het licht dat ze verdienen. Ook voor de video’s wordt het nu steeds lastiger om een goed beeld op de camera te krijgen. Je ziet denk ik wel dat de toppen hier en daar voor de lens groeien en andere toppen overbelicht raken.

XL set

Ik moet jullie dus teleurstellen, ik heb geen slimme trucjes uit de hoge cannabishoed. Om mijn planten toch goed af te bloeien (en mooie films te kunnen blijven maken) zal ik daarom een XL set aanschaffen bij G-Tools. Deze verhoogt de CNNBS G-Kit met 56 centimeter zodat ik straks weer ruimte genoeg heb om verder te kweken.

Dat ik nu genoodzaakt ben om mijn kweekkast te verhogen is ook een beetje mijn eigen schuld. Ik kweek onder andere namelijk vier Hollands Hope wietplanten, wat typische buitenplanten zijn en die graag lekker hoog worden. De OE Kush planten zijn eigenlijk nog wel klein genoeg om in de CNNBS G-Kit zonder XL set af te bloeien.

Qua plantenverzorging is de derde bloeiweek makkelijk geweest. Dieven had ik vorige week al gedaan en voor training is geen ruimte. Ik heb de dames wel steeds aangezuurd water met Orgatrex van BioTabs gegeven. Het aanzuren doe ik met witte natuurazijn tot een pH-waarde van 6,3 ongeveer.

Volgende week ben ik er weer met een nieuwe video en een nieuwe update. Daarin zie je ook de nieuwe XL set (als ik een beetje geluk heb). Geniet van je week, je wiet en van elkaar, one love!

Dokter Groen

(advertenties)