(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel, vanaf deze week kun je met Dokter Groen meekijken in zijn CNNBS G-Kit. Hij heeft daar een kleine camera gemonteerd die de groei van de OE Kush en de Hollands Hope planten, scherp in de gaten houdt. Het filmen ging echter niet helemaal van een leien dakje en ook YouTube lijkt niet echt mee te werken. Hmmm…

Tsjonge jonge, even een video verslag maken is lastiger dan ik dacht, en of het nu uiteindelijk gelukt is is ook nog niet zeker. Eerst maar even gewoon over de Hollands Hope en de OE Kush babbelen, want met de wietplanten gaat het gelukkig wel heel goed. Ze zijn enorm veel gegroeid deze week maar dat komt natuurlijk omdat ik vorige week het 12/12 lichtschema heb ingesteld. Kijk maar hoe groot de dames inmiddels al zijn.

Dokter Groen, mislukte plantenregisseur

Valt je iets op aan de onderste foto hierboven? Juist, er hangt een camera in de kast! Nu CNNBS ook op YouTube te vinden is (CNNBS TV), dacht ik dat het wel leuk zou zijn om ook een wekelijks videoverslag te maken. Dat heeft alleen nogal wat voeten in aarde gehad, kan ik je vertellen. Niet alleen bij het kopen van de camera ging het mis, ook bij het filmen en het uploaden naar YouTube is met horten en stoten gegaan. En om een of andere duistere reden is de video nog steeds niet voor iedereen zichtbaar. Hopelijk voor jou wel…

Aan de buitenkant van camera’s is niet te zien is of ze ook time lapse filmpjes kunnen maken, maar de meesten zouden dit wel zouden moeten kunnen. En dus besloot ik voor een budget modelletje te gaan en de proef op de som te nemen. Ik mocht hem immers toch ruilen.
Nou, camera #1 kon het dus niet, dus ging ik de volgende dag naar een andere winkel voor camera #2. Die kon het wel maar bleek defect: hij wilde geen geheugenkaart accepteren. En dus ging Dokter Groen (ik, zei de gek) weer terug naar winkel #2 voor camera #3.

Camera #3 deed het gelukkig wel goed, zodat ik in de nacht van zondag op maandag (het licht in mijn CNNBS G-Kit brandt van 20:00 tot 08:00 uur) mijn allereerste time lapse kon opnemen. Bij de camera zat een handig zelfklevend voetje, waarmee ik de camera in de kast bevestigde. De goede instelling eenmaal gevonden heb ik de camera aangezet. Helaas bleek poging #1 niet gelukt; ’s ochtends bleek dat de camera toch niet aan stond. Op naar poging #2!

Bij poging #2 heb ik er goed op gelet dat de camera echt wel aanstond. Helaas alleen, hield het zelfklevende voetje het niet. Camera #3 is halverwege poging #2 van de wand van de kast geflikkerd.

Poging #3 met camera #3 ging gelukkig een stuk beter. Ik heb het zelfklevende voetje niet gebruikt maar zelf een in hoogte verstelbare bevestiging gemaakt van een oude lade geleider. Supersterk, én in hoogte verstelbaar. Ondertussen heb ik mezelf het programma iMovie eigen gemaakt, en een leuke video aan elkaar ge-edit, al zeg ik het zelf. De mislukte poging #2 staat er ook in.

YouTube wat is er aan de hand?

Nou, alleen nog even uploaden naar YouTube en klaar is kees! Zou je denken maar ook YouTube gooit roet in het eten. De video staat erop, staat openbaar maar is alleen zichtbaar voor CNNBS TV zelf. Tenminste, met mijn privé-account zie ik hem niet, en ook vrienden kunnen de video niet zien. Hopelijk jij wel, of misschien weet je wat er aan scheelt. YouTube geeft in ieder geval de melding dat de video niet beschikbaar is maar hier is die toch. Uiteindelijk zal het toch wel opgelost worden?

Na al deze perikelen begrijp je wel dat dit eigenlijk het enige is dat ik deze week zou kunnen beschrijven. Het is jammer dat de video nu niet voor iedereen beschikbaar is maar ik ga er vanuit dat dat wel gefixt wordt. Volgende week maak ik in ieder geval weer een film dus het moét goed komen. Abonneer je in ieder geval nu op CNNBS TV, dan zie je de video in ieder geval zodra alles werkt. Mocht je weten waar het aan ligt, stuur me dan alsjeblieft even een mail met uitleg. Ik wordt ondertussen namelijk helemaal knetter van alle tegenslag, en ik ben veel liever knetterstoned!

Update: hèhè, de film staat op YouTube en is (als het goed is) door iedereen te bekijken. Gelukkig maar, want dan is al dat werk toch niet helemaal voor niets geweest. Volgende week maak ik er nog een, hopelijk gaat het dan in één keer goed 😉

Dokter Groen

(advertenties)