(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gaat goed in de kweekkast van Dokter Groen in deze eerste week van de daadwerkelijke bloei. De eerste topjes zijn deze week ontstaan, en onze kweekdokter was erbij om het voor CNNBS TV vast te leggen in een dope kweekvideo. Kweekverslag van bloeiweek #1 van Hollands Hope en OE Kush coming up!

Ik heb weer een mooie video gemaakt deze week, al zeg ik het zelf. Het filmen en monteren ging gelukkig een stuk soepeler dan vorige week. Ik heb van iedere dag een time lapse gemaakt en een toffe 360 shot met behulp van een oude kookwekker gemaakt. Scrol even naar beneden als je de video nu meteen wil zien, en vergeet je dan ook niet te abonneren op CNNBS TV.

Bloeiweek #1

De Hollands Hope en de OE Kush planten staan inmiddels ruim twee weken op 12/12 in de CNNBS kweekkast, maar toch tel ik pas de eerste bloeiweek. De bloeiharen zijn namelijk pas vanaf deze week te zien, en dus is dit de eerste week van de daadwerkelijke bloei. Sommige kwekers tellen vanaf het moment van omschakeling naar 12/12 maar dan kom je eigenlijk altijd bedrogen uit heb ik gemerkt. Hoe dan ook, bloeiweek #1 dus.

De wietplanten zijn de afgelopen week zeker 20 centimeter groter geworden; ik moest de camera met regelmaat verhogen om de planten goed in beeld te brengen. Deze enorme snelle groei is normaal aan het begin van de bloeifase, en duurt zo’n twee weken. Sativa’s strekken wat meer en ook wat langer door, maar mijn Hollands Hope en OE Kush zijn indica’s dus ik denk dat de strek er nu bijna uit is. Veel hoger moeten ze ook niet worden want de lamp hangt nu al bijna tegen het plafond van de G-Kit.

Bovengrondse wortels

De compostmix in combinatie met de nuttige bacteriën en de nuttige schimmels uit het startpakket van BioTabs zorgen ervoor dat mijn wietplanten er supergezond bij staan. Ik heb de planten deze week alleen water en een beetje Orgatrex gegeven, zo’n 300 milliliter per dag. Omdat ik de folies op de potten heb gelaten, is de aarde eronder lekker vochtig. Behoorlijk vochtig mag ik wel zeggen maar dat mag wanneer je op een ‘levende’ bodem kweekt. De bacteriën en de schimmels gedijen goed wanneer de aarde wat aan de vochtige kant is en mijn wietplanten lijken er ook wel bij te varen.

Toen ik van de week eens onder het folie keek, zag ik zelfs bovengrondse wortels groeien. Allemaal spierwitte vertakkingen die op de aarde liggen

Toen ik van de week eens onder het folie keek, zag ik zelfs bovengrondse wortels groeien. Allemaal spierwitte vertakkingen die op de aarde liggen. Dit komt natuurlijk door de folie; hierdoor valt er geen licht op de aarde en droogt de toplaag niet sneller uit dan de rest van de pot. Eigenlijk maken mijn wietplanten door de folies wat beter gebruik van de aarde. Normaal gesproken groeien de wortels namelijk niet in de toplaag.

Bloeiweek #1, de movie

And now ladies & gentlemen, the moment you’ve all been waiting for… de video van de week! Omdat de video toch voornamelijk instrumentaal is, en jullie allemaal wel een woordje Engels spreken. Maar ook omdat ik natuurlijk zoveel mogelijk kijkers wil trekken (eerlijk is eerlijk), heb ik de video deze keer in het Engels gedaan. Ik vond het weer een feest om de video te maken, dus ik hoop dat jullie er net zo van genieten. Als je me een groot plezier wil doen, like de video dan even met een duimpje omhoog, en abonneer je op CNNBS TV.

Tot volgende week! Dan maak ik natuurlijk weer een video, én zal ik de wietplanten eindelijk eens dieven

Dokter Groen

(advertenties)