(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is zowel om te lachen als om te huilen. Woensdag praatten de tuinders uit het Westland face-to-face  met MP Mark Rutte, met als enige agendapunt: medicinale cannabis kweken in de kassen in plaats van tomaten, paprika’s of bloemen. Omdat dit nu niét mag, laat men naar eigen zeggen zo’n 40 miljard euro omzet liggen in ’s lands grootste glastuinbouwgebied…

 

Roep om wietteelt opent het NOS Journaal

Wij stuiterden zowat van de bank woensdagavond, toen stipt om acht uur het NOS Journaal begon en het eerste onderwerp zomaar de roep om wietteelt in het Westland bleek te zijn! Die middag bleek een delegatie Westlandse tuinders bij onze premier Mark Rutte in het Torentje te hebben gezeten, om onder het genot van een plakje omacake en bakkie pleur liefst drie kwartier te babbelen over de wens van dit tuinbouwgebied om wiet te mogen gaan telen!

Echt waar, kijk maar:

Money money money

Volgens de kwekers is het hoog tijd voor een nieuw product in de Westlandse kassen. “We hebben nu overproductie’, zegt kweker Wouter Kuiper tegen de NOS. ‘En we kampen met concurrentie van groente en fruit uit andere Europese landen en Afrika.”

Ofwel, er wordt (te) weinig verdiend in de kassen van het Westland en ergens heeft men daar ook gehoord dat er met wiet wél miljoenen, nee zelfs miljarden valt te verdienen.

Of de premier, die tekent voor uitspraken over wiet als ‘Begin er niet aan, het is rotzooi’, maar even zo aardig wil zijn om de geldbeluste tuinders te faciliteren met een: ‘Okay jongens, dan gaan we dat toch even doen’?

Inderdaad, dit was het stukje om te lachen.

Om te janken…

Maar er kan natuurlijk ook tranen met tuiten gehuild worden, bij het aanschouwen van zoveel Hollandse hypocrisie.

Immers, nog dagelijks zijn onze politie en justitie een groot deel van hun tijd bezig met het VERNIETIGEN van alles wat naar wiet riekt. En nog iedere week worden er in Nederland-tuinbouwland mensen, zelfs complete gezinnen met kinderen, op UIT HUN HUIS GEZET vanwege wietplantjes of een paar gram wiet te veel, al dan niet medicinaal.

Tegelijkertijd ruiken mensen met en/of zonder enig verstand van wiet geld, heel veel geld, door in te stappen in de wereldwijd snelgroeiende legale cannabisbranche. En wordt er achter de befaamde schermen klaarblijkelijk al een hoop geritseld en bekokstoofd tussen bedrijven, farma-maffia, overheden en anderen (FYTA zeggen wij dan direct) die maar wat graag een groen graantje mee willen pikken.

Pleur op Rutte!

Het zou in onze ogen van een stuitend en niet eerder vertoond cynisme getuigen als het Westland inderdaad toestemming krijgt van deze regering om grootschalig wiet te gaan telen – los van het feit of het inderdaad zo eenvoudig is om van paprika’s probleemloos te switchen naar cannabis.

Kweken voor het geld terwijl er voor de vreedzame en niet op geld beluste recreatieve hobbykweker en zelfkwekende mediwiet-patiënt nog HELEMAAL NIETS is geregeld. Integendeel zelfs…

[openingsfoto:  fotografiekb/Shutterstock]
(advertenties)