(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de wietplanten van Dokter Groen zit de tweede week van de zichtbare bloeifase erop. Het uitgelezen moment om de dames aan de onderkant eens goed kaal te knippen, zodat ze aan de bovenkant lekker dik kunnen worden. Een paar toppen worden gesupercropd, en dit alles is natuurlijk ook weer op film vastgelegd dus veel lees- én kijkplezier!

Jawel, de tweede bloeiweek alweer in de CNNBS G-Kit; dag #16 tot en met #22 om precies te zijn. Omdat ik tegenwoordig een dagelijkse time lapse van de wietplanten bijhoud, zit ik ook dagelijks met mijn snuffert in de kleine kweekkast. Eerlijk gezegd komt dat de planten wel ten goede, aangezien ze daardoor ook dagelijks wat te drinken krijgen. Elke dag een klein beetje water (soms met voeding, soms zonder) is uiteindelijk beter dan een noodzakelijke slok om de dag.

Dieven in de tweede bloeiweek

Nee, geen wietdieven maar wel wietplánten dieven. Oftewel het wegsnoeien van alle laag groeiende topjes voor een betere beluchting en dikkere toppen aan de bovenkant. De tweede bloeiweek is daar het perfecte moment voor. Wanneer de topjes namelijk een beetje vorm beginnen te krijgen en de planten niet veel meer groeien, kun je het beste inschatten welke toppen te klein zullen blijven en dus weg moeten. Het dieven was ondertussen ook wel echt nodig want onder in de kast was het een dichtbegroeide jungle geworden.

Tegelijkertijd met het dieven, heb ik ook drie toppen gesupercropd, die een beetje te dicht bij de lamp groeiden. Supercroppen is een eenvoudige maar effectieve techniek om je toppen wat lager te krijgen. Je knijpt met je vingers stevig in de stam, zodat je hem kunt buigen zonder dat ie breekt. De tak wordt een beetje bruin maar de top herstelt zich snel. Dit is in de video van deze week goed te zien; ongeveer na 1:00 minuut, aan het begin van dag #18.

Bacteriën en Orgatrex

Hoewel de compost waarin mijn Hollands Hope en OE Kush groeien erg vruchtbaar is, begonnen met name de Hollands Hope planten ondertussen een beetje lichter van kleur te worden. Misschien ligt dat aan het feit dat deze wietsoort eigenlijk een typische buitenwietsoort is, maar ik ben toch maar wat regelmatiger gaan bijvoeren. Aangezien ik deze keer met de voeding uit het BioTabs startpakket kweek, geef ik de wietplanten Orgatrex te drinken. Dat is een gecertificeerde organische groei- en bloeistimulator.

Om het organische materiaal uit deze voeding goed in opneembare stoffen om te zetten, heb ik de planten deze week ook één keer Bactrex gegeven. Bactrex bevat verschillende nuttige bodembacteriën die dat voor je doen.

CNNBS TV

Zoals ik al zei heb ik de groene dames deze week ook weer als een voyeur in de gaten gehouden en gefilmd. De film staat al op het YouTube kanaal CNNBS TV, dus misschien had je hem zelfs al gezien. Zo niet, stay tuned (en stoned) want ik zet hem ook gewoon hier voor je. Heb je een YouTube account, abonneer je dan op het kanaal, want er komen nog veel meer toffe video’s. Sowieso van mijn kweekjes natuurlijk maar je gaat er nog veel meer vinden in de toekomst.

Nou, genoeg geluld voor deze week, tijd om te kijken. Ik ben er volgende week weer met een nieuwe bloeiweek, een nieuw kweekverslag en een nieuwe video.

Dokter Groen

(advertenties)