(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nou hebben wij in de 5,5 jaar dat we hier op CNNBS dagelijks over wiet berichten toch al het een en ander aan rariteiten voorbij zien komen. Maar een heuse kerkdienst in een marijuana dispensary… nee, dat nog niet! En toch gebeurde het – en gaat het ook vaker gebeuren – in World of Weed, Collinsville.

 

World of Weed

Halleluja, een woord dat je normaal in een cannabiswinkel – of marijuana dispensary zoals ze het in de VS noemen – zelden hoort, of het zou bij het aanschouwen van wonderbaarlijk vette wiettop moeten zijn. Maar in de Amerikaanse staat Oklahoma klinkt de religieuze jubelkreet veelvuldig in een pot shop, omdat er afgelopen weekend een echte kerkdienst werd gehouden binnen de muren van medical marijuana dispensary World of Weed.

Kerkdienst in cannabiswinkel

In de wietwinkel kwamen mensen bij elkaar die zich gestigmatiseerd voelen vanwege het gebruik van medicinale cannabis. In de staat Oklahoma loopt men nog een beetje achter wat betreft legalisering en zo, dat is duidelijk.

De dienst werd gehouden onder de bezielende leiding van een pastoor, die zelf lijdt aan neuropathie, een neurologische stoornis die leidt tot hevige chronische pijn. Geestelijke Jesse Moore bezit zelf daarom ook een medical marijuana card.

Hij deelde hoop met de aanwezigen en hamerde erop om sterk te blijven ondanks wat anderen oordelen over cannabis. “Ik vind het leuk om in staat te zijn anderen te helpen”, zegt Jesse.

“You just have to tell them to look at this, this is what we’re doing, and we’re going to be okay, and I like it” – pastoor Jesse Moore

Amen. World of Weed is van plan om ook komende zondag weer een kerkdienst aan te bieden in de winkel…

(advertenties)