(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met Peeeeer, buitenwiet-correspondent nummer #6 en cannabisliefhebber in hart en nieren. Hij zal dit jaar vele wietplanten kweken. In zijn tuin, in zijn woonkamer en stiekem in de vrije natuur. In dit verslag worden alle zaden ontkiemd en voorbereid op een zonnig buitenleven. Snel lezen, want hij is al begonnen!

Even kort voorstellen want je kent mij nog niet. Ik ben Peeeeer en dit is mijn debuut als buitenwiet-correspondent op CNNBS. Ik ben een echte plantenliefhebber en een grote fan van de cannabisplant in het bijzonder. Ik vind het gewoon prachtig om planten te zien groeien. Sterker nog, ik kweek cannabis in m’n woonkamer naast palmen, avocadoplanten en cactussen.

Buitenwiet in twee fases

Natuurlijk kweek ik niet alleen in de woonkamer, anders was ik immers geen buitenwiet-correspondent. Ik ben van plan om mijn buitenwiet dit jaar in twee fases te kweken. Ik begin eerst een ronde met vijf verschillende autoflowers die ongeveer in juni/juli zullen afbloeien. Deze moeten me voorzien van mijn eerste verse rookvoorraad!
Ondertussen groeien er ook meerdere fotoperiode gevoelige wietplanten (niet-autoflowers) mee, waarvan ik er thuis vijf zal verzorgen en afbloeien. De rest van wat ik gezaaid heb zal tenslotte her en der geplant worden maar daar kom ik in mijn volgende verslag op terug.

Laat maar gaan, dat gaat wel goed…

Ik hou niet van voorkiemen zoals meeste mensen doen. Zoals Doe Maar het bezingt in Nederwiet: ‘het plantje weet zelf het best wanneer het op moet komen, dus laat maar gaan dat gaat wel goed!’.
Ik neem een biologisch afbreekbaar compost-potje met stek en zaaigrond en ik voeg wat mycorrhiza schimmels (nuttige schimmels, red.) toe op de plek waar ik de zaadjes leg. Vochtig maken, afdekken en lekker warm wegzetten. En dan… geduld… Dit was op 7 april; na 2 dagen kwamen de eersten al boven de grond.

Na twee zaairondes met een week ertussen zijn uiteindelijk 16 van de 20 zaadjes uitgekomen. Waaronder drie CNNBS Indica’s, twee OG Kush, een Frisian Dew en twee Forest Dream die je hier gaat volgen dit seizoen. Daarnaast zal ik ook verslag proberen te doen van een guerrilla spot. Maar aangezien ik niet gezien wil worden moet ik kijken in hoeverre me dat lukt. In ieder geval zal ik de komende week mijn spots in orde maken.

Na opgekomen te zijn krijgen de jongedames 16 uur licht van de led-groeilamp in de hoek van mijn woonkamer. Ze groeien goed en lekker door, eigenlijk is dit mijn beste start sinds jaren!

Inmiddels zijn we zo’n drie weken verder. Eind april zijn de Forest Dream, Frisian Dew, en de OG Kush gefimmed. Ik ben benieuwd hoe de reactie hierop zal zijn aangezien ik verschillende ervaringen met fimmen heb. De drie verschillende CNNBS Indica’s ontwikkelen zich ook goed en laat ik nog even doorgroeien. Dan kijken we nog wel of ik die ook zal fimmen. Dat lees je dan volgende keer want hier eindigt mijn debuut als buitenwiet-correspondent.

Peeeeer

(advertenties)