(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We leven in een veeleisende wereld. Eindexamenstress, relaties en financiële onzekerheid kunnen je gemakkelijk uit balans brengen. Als je niet oplet gieren stresshormonen als cortisol en adrenaline permanent door je lijf. De smartshop biedt gelukkig soelaas met Natural 5-HTP: de voorloper van het gelukshormoon serotonine.

Wanneer je een drukke periode hebt en een beetje gestresst bent kun je naar de fles grijpen, of te buiten gaan aan bergen chocolade en emmers vol roomijs. Maar erg verstandig is dat niet. De ontspanning is maar tijdelijk, en daarna voel je je vaak nog veel beroerder. Je zou naar de dokter kunnen gaan om je wat farmaceutische pillen voor te laten schrijven. Maar de smartshop heeft een natuurlijker oplossing genaamd Natural 5-HTP.

Natural 5-HTP

Natural 5-HTP (voluit 5-hydroxy tryptofaan) is een natuurlijke variant van het supplement 5-HTP, en tevens de voorloper van de belangrijke neurotransmitter serotonine. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en is onder meer verantwoordelijk voor je geluksgevoel. Het stofje reguleert belangrijke processen zoals een goede nachtrust, emotionele stabiliteit en je pijngrens.

Tekorten aan serotonine kunnen ontstaan bij langdurige stress of na het gebruik van alcohol en harddrugs. Dit kan lijden tot klachten als depressies, slapeloosheid, angsten, migraine, en overmatige eetlust.

Griffonia Simplicifolia

Natural 5-HTP is afkomstig van de zaden van de griffonia simplicifolia plant, en kan gebruikt worden om het serotonine-gehalte weer op peil te brengen. Studies hebben namelijk aangetoond dat 5-HTP het serotoninegehalte in de hersenen verhogen. Hierdoor kan je de wereld weer wat zonniger zien en wordt je overmatige eetlust ook geremd.

Gebruik Natural 5-HTP gerust bij stresssituaties zoals voor je eind- of rijexamen, om beter te kunnen slapen of om je XTC-kater sneller te boven te komen. Let wel op met overmatig gebruik. Een overmaat aan 5-HTP, vooral wanneer het met vitamin B6 toegediend wordt, kan ervoor zorgen dat de lever 5-HTP in serotonine om gaat zetten, wat kan resulteren in schade aan de hartkleppen (hartfibrose). Combineer het ook niet met een MAOi of SSRI, want dan kan 5-HTP een acuut serotonine syndroom veroorzaken.

Natural 5-HTP bevat Gist (inactief), griffonia simplicifolia extract 30%, cellulose en gelatine. Eén capsule bevat 49,5 mg 5-HTP. Een potje Natural 5-HTP bevat 60 capsules en is op Azarius.nl te bestellen voor €19,50 euro. 

[Openingebeeld: svtdesign, Shutterstock]
(advertentie)