(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Compostthee uit een potje, dat ze dáár nou niet eerder op gekomen zijn zeg! De voordelen van het gebruik ervan voor wietplanten zijn namelijk enorm. Het goedje is bijna goed voor alles; het voedt en beschermt wietplanten, en je kunt er zoveel van geven als je wil. Compostthee zelf maken is alleen een grote kliederboel, maar nu dus niet meer.

Compostthee, we hebben vaak genoeg geschreven over de positieve werking ervan op de organische teelt van wietplanten. Het is een soort levende plantenvoeding dat naast organische deeltjes, bacteriën bevat die de aarde bevolken. Daar zorgen ze voor de omzetting van organisch materiaal in voor de plant opneembare mineralen, en beschermen ze plantenwortels tegen ziekteverwekkers.

Je kunt compostthee ook gebruiken om als bladvoeding op de bladeren van wietplanten te spuiten. De macro-meststoffen worden dan via huidmondjes (stomata) op de bladeren opgenomen. Wat niet wordt opgenomen vormt een beschermende laag op de bladeren tegen ongedierte. Geef zoveel compostthee als je wil want overvoeden is niet mogelijk.

Compost thee is plantaardig, voedt en laat een beschermende laag van nuttige microben achter.

Compostthee uit een potje

Er is eigenlijk maar één nadeel aan compostthee, en dat is dat het maken ervan een grote kliederboel is. En omdat je het niet lang kunt bewaren (na verloop van tijd gaan de bacteriën erin, elkaar opeten) zul je het vaak opnieuw moeten maken.
Compostthee uit een potje komt dus enorm van pas voor bio-binnenkwekers, en laat BioTabs die nou net maken. PK Booster Compost Thee moet je het nog wel 24 uur beluchten met een aquariumpompje maar das lang niet zo’n geknoei als zelf maken.

PK Booster Compost Thee is in het bijzonder goed tijdens de bloeifase, wanneer wietplanten behoefte hebben aan wat extra fosfor en kalium om hun toppen te produceren. De thee bevat deze mineralen zelf trouwens niet, maar zit wel vol met bacteriën die fosfor vrijmaken en kalium mobiliseren. Om de organische grondstoffen voor fosfor en kalium te verzorgen, dien je daarom ook BioTabs Orgatrex toe te voegen. PK-booster Compost Thee bevat daarnaast geconcentreerde organische compost, guano (vleermuizenmest), Kelp en speciaal geselecteerde ingrediënten.

Een potje compostthee bevat 750 milliliter en is goed voor 150 liter voedingswater. Je bestelt het voor €19,90 euro op BioTabs.nl. Een literfles BioTabs Orgatrex heb je voor €18,00 euro.

(advertentie)