(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er zijn vele manieren om wietzaadjes te laten kiemen en voor te groeien maar luie kwekers doen dat in Spongepots. Dat zijn kleine voorgroeipotjes, gevuld met een luchtige mix van turf en kokos met een sponsachtige structuur. Geen geknoei of gedoe dus maar gewoon zaaien en wiet kweken!

Wie plannen heeft om binnenkort wat wietzaden te laten ontkiemen, kan het zichzelf makkelijk maken door Spongepots te gebruiken. Dat scheelt je namelijk een hoop gedoe, en geeft je wietplanten een uitstekende start. Weet jij bijvoorbeeld wat de beste aarde is om wietzaadjes in te laten ontkiemen? Normale zaai- en stekgrond namelijk niet, en rijk bemeste aardemengsels ook niet.

Je kunt voor je zaailingen natuurlijk wel op zoek gaan naar een geschikte aarde, of zelf wat gaan mengen en daar kleine potjes vullen. Maar waarom zou je als je voor paar euro maar liefst 20 voorgevulde Spongepotjes hebt. Alvast voorzien van een zaadgaatje en compleet met Bacto, een organische bodemverbeteraar met nuttige bodembacteriën en mycorrhiza schimmels.

Klein is fijn

Het moge duidelijk zijn; ontkiemen in Spongepots is goed voor je zaailingen, en supermakkelijk. Als je écht voor 100% ontkiemsucces gaat, dan laat je je zaden eerst op de koffiefilter-methode ontkiemen en stop je ze daarna in de Spongepots. Ben je wat luier aangelegd dan steek je je zaden direct in de Spongepots. Maar hoe je ook ontkiemt, met Spongepots geef je ze een geweldige start.

Waarom? Nou, onder andere door het handige kleine formaat van de Spongepots. Een set van 20 potjes is namelijk slechts 9,5 bij 12,5 centimeter. De kleine potjes zijn perfect voor snelle wietkwekers, want daardoor kun je je zaailingen al na één enkele week verpotten. Omdat het turf en kokosmengsel organisch is verlijmd  valt het niet uit elkaar en zijn zaailingen veel gemakkelijker te verpotten.

Spongepots bestel je voor €5,06 euro op Sirius.nl. Ze worden geleverd per 20 potjes en bevatten alles wat je nodig hebt om van wietzaden, gezonde zaailingen te maken. Bacto is zogezegd meegeleverd en zorgt voor een actief bodemleven vanaf het allereerste begin. 

(advertentie)