(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In augustus 2018 – alweer zo’n driekwart jaar geleden – riepen we op om samen met ons op zoek te gaan naar de beste indica wietsoort. We selecteerden daarvoor vijf mystery-indica’s om door echte kwekers te laten testen. Nu de meeste kwekers klaar zijn zetten we de resultaten op een rijtje. Dit zijn de winnaars en dit waren de CNNBS Indica’s:

Wat is nu de beste manier om een nieuwe wietsoort te selecteren, dachten we in augustus vorig jaar. Precies, gewoon uitproberen! Wij mogen dan wel geen zadenbedrijf zijn, we hebben wel een hoop lezers die dat graag zouden doen. In samenwerking met de specialisten van Seed Stockers, selecteerden we daarop vijf steengoede Indica (dominante) wietsoorten om aan een lezerstest te onderwerpen.

Kwekend naar de beste indica

En zo begon de zoektocht naar de allerbeste CNNBS Indica. Iedereen die het maar wilde kreeg van ons een envelop met daarin de vijf verschillende indica’s. Niet iedereen begon gelijktijdig met de kweektest, en sommigen hebben zelfs gewacht tot ze de indica’s buiten konden proberen. Maar inmiddels zijn de meeste CNNBS Indica’s geoogst en wel klaar, en dus is het tijd om de resultaten op een rijtje te zetten, een winnaar uit te roepen en de namen van de vijf mystery indica’s bekend te maken.

Lees ook: CNNBS zoekt de beste indica en jij mag hem gratis testen!Indica’s afbloeien met Dokter GroenLezers kweken CNNBS Indica – update #1Lezers kweken CNNBS Indica • update #2Lezers kweken CNNBS Indica • update #3Dokter Groen vergelijkt CNNBS Indica’sHeady McDank kweekt CNNBS Indica’sDutchPowerFlower x CNNBS Indica’s: fotoverslag van week tot weekIndeKast kweekt CNNBS Indica’s.

De beste CNNBS Indica

Wanneer je vijftig kwekers wietzaden stuurt, krijg je prachtige verslagen maar ook vijftig verschillende meningen. Die hebben we naast elkaar gelegd om zo uit te zoeken wat de overeenkomsten zijn. Want ja, over smaak valt eigenlijk niet te twisten en natuurlijk is smaak niet het enige criterium. Effect en goede groei-eigenschappen zijn minstens zo belangrijk. In ieder geval waren dit de vijf indica’s en hun meest opvallende eigenschappen.

Indica #1: Indica Sugar
De eerste CNNBS Indica was een indica genaamd Indica Sugar. Een toepasselijke naam, niet zozeer omdat deze indica zo bijzonder zoet is maar omdat de toppen en de suikerblaadjes besuikerd zijn met een glinsterende laag kristallen (trichomen). Hoewel de vijf indica’s qua opbrengst niet heel veel verschillen, bleek deze Indica Sugar bij veel testers een van de betere opbrengsten op te leveren.
Indica Sugar is een compacte wietsoort die gemakkelijk te kweken is en zeer sterk ruikt. Toppen hebben een prachtig uiterlijk door de vele kristallen. Helaas is de smaak niet het allerzoetst, anders zou de naam deze wietsoort echt eer aan doen.

Indica #2: Mohammed
Wij hebben het ook niet bedacht maar CNNBS Indica #2 heet dus eigenlijk Mohammed. Maar daar houdt het niet op voor deze wietsoort. Mohammed was voor veel kwekers namelijk de wietsoort met de lekkerste smaak en dat kan Dokter Groen beamen. En hoe smaakt ie dan? Wel, de smaak wordt het vaakst beschreven als ontzettend zoet met tonen van exotisch fruit als mango’s of meloen.
Indica #2 heeft een intense zoete geur en maakt knetterstoned, zoals je dat van een indica ook zou verwachten. Net als de andere indica’s is ook Mohammed een compacte wietsoort die zich gemakkelijk binnen laat kweken.

Indica #3: Wild Hindu OG
Wat wij indica nummer drie noemden, was in feite een wietsoort genaamd Wild Hindu OG. Een echte indica-kush kruising met geringe hoogte, veel zijtakken en een mooie opbrengst. De smaak is zoetzuur en aards met een duidelijke Kush invloed. Deze Wild Hindu OG maakt je stoned en ontspannen waarbij je nog goed kunt functioneren. Een hele smakelijke kush-indica die je prima overdag kunt roken zonder meteen in slaap te vallen.

Indica #4: Alice Kush
Indica #4 is een psychedelische plant genaamd Alice Kush. Deze leverde een zeer goede opbrengst maar is niet de allerbeste opbrenger van de vijf. Qua smaak is deze Alice Kush lekker zoetzuur zoals een Amerikaanse Kush-soort, met een vleugje dennen. Het is een fijne en makkelijke indica om te kweken en je wordt er ook  nog eens knetterstoned van.

Indica #5: Nicky Kush Fast
Hoewel indica #5 tegelijk met de andere indica’s klaar was, heet ze toch Nicky Kush Fast. Deze indica was niet beduidend eerder klaar dan de anderen maar groeide wel het snelste. Niet alleen dat maar de smaak van Nicky Kush Fast sprong er ook uit, vanwege een zoetzuur haze achtig aroma. Een smaak die niet alleen Dokter Groen maar ook vele andere testkwekers wist te bekoren. Nicky Kush Fast is een snel groeiende indica en wellicht dat ze daarom ook de beste opbrenger is van de vijf indica’s.

Und Jetzt?

Tja, wat gaan we nu doen met al deze anekdotische wetenschap? Wel, om te beginnen wijzen we de twee beste CNNBS Indica’s aan. Na de oordelen van onszelf en die van onze testkwekers te hebben geanalyseerd, kunnen we concluderen dat het een nek aan nek race was. Alle vijf de CNNBS Indica’s lagen namelijk erg dicht bij elkaar qua groeipatroon en opbrengst.

We hebben dan ook even overwogen om alle indica’s te laten winnen maar zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat Mohammed (Indica #2) en Nicky Kush Fast (Indica #5) de beste zijn. Mohammed vanwege de mierzoete fruitsmaak en Nicky Kush Fast vanwege het unieke haze-aroma, en haar bijzonder hoge opbrengst. Deze twee indica’s zullen we binnenkort als zaden te koop aanbieden. Daarnaast komt er een testmix met de vijf verschillende indica’s, zodat je ze zelf nog eens kunt testen als je dat wil. Wordt vervolgd…

(advertenties)