(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De kweek van de 16 CNNBS Indica’s is bijna ten einde. Tijd voor Dokter Groen om de balans op te maken, en de vijf verschillende indica’s eens naast elkaar te zetten. Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten tussen de CNNBS Indica’s, en welke plant deed het het beste? 

Jawel, het is zover! Mijn CNNBS Indica planten zijn er klaar voor om geoogst te worden. Dat zal ik in de loop van de komende week gaan doen maar eerst zet ik de planten eens naast elkaar. Dat heb ik gedurende de kweek van deze dames namelijk nog niet echt gedaan. Laten we eens kijken of we duidelijke verschillen tussen de CNNBS Indica’s kunnen ontdekken, hier zijn ze!

CNNBS Indica #1

Van CNNBS Indica #1 heb ik helaas alleen de twee in kleine 2-literpotten gefotografeerd. Je zou hierdoor kunnen denken dat deze indica niet erg groot wordt maar dat heeft veel te maken met het geringe formaat van de potten. Aan de planten kun je verder goed zien dat het zussen zijn; de structuur van de toppen is gelijkend en de planten houden hetzelfde tempo aan. Opvallend is de lengte van de internodes op de kale stammen onderaan de planten.

CNNBS Indica #2

CNNBS Indica #2 is duidelijk een stuk bossiger dan CNNBS Indica #1. De bladeren zijn op dit moment ook nog een stuk groener, maar dat heeft ook te maken met het formaat van de potten. Twee van de drie CNNBS Indica’s stonden bij mij namelijk in een 3,5-literpot en die extra 1,5 liter scheelt toch een hoop. Ook aan deze dames kun je goed zien dat het zussen zijn. Zonder echte duidelijke verschillen te laten zien zijn deze drie planten gelijktijdig klaar voor de oogst.

CNNBS Indica #3

Hierboven zien we links een enigszins paarse CNNBS Indica #3 en een groene (op het moment ook behoorlijk geel) CNNBS Indica #3. Nu het bladgroen voor een groot deel is verdwenen laten deze dames hun ware kleuren zien. Qua blad- en topstructuur verschillen de planten echter niet heel veel.

CNNBS Indica #4

Wat een aantal lezers ook al opmerkten is dat CNNBS Indica #4 en #5 het grootst werden. Waarschijnlijk hebben deze dames iets meer sativa invloed dan de Indica’s #1, #2 en #3. Nu het bladgroen wegvloeit laten twee van de drie CNNBS Indica #4 planten een mooie lichtroze kleur zien, al zijn de toppen zelf gewoon groen.

CNNBS Indica #5

Goede resultaten ook bij CNNBS Indica #5. De toppen zijn goed hard en zitten vol trichomen. Zelfs de plant in het kleine 2-literpotje heeft een mooi formaat bereikt. Qua structuur zijn er geen grote verschillen te ontdekken tussen deze drie dames.

Kleine verschillen sowieso

Wat me over het algemeen heel erg is opgevallen, is hoeveel de vijf verschillende wietsoorten sowieso op elkaar lijken. Je zou bijna denken dat alle indica wietplanten hetzelfde zijn. Maar goed het zijn dan ook allemaal indica’s. Van de structuur tot de kleur en de bloeitijd zijn de planten nagenoeg hetzelfde gebleven, gedurende deze kweek. Zou het misschien zo kunnen zijn dat wietplanten elkaars (groei- en bloei-)gedrag overnemen wanneer je ze bij elkaar in één ruimte zet?

Om de verschillen nog een keer onder de loep te leggen, heb ik echter nog één ding te doen, en dat is de wiet roken. Deze week zal ik de planten daarom één voor één oogsten, en in mijn oude kweektent te drogen hangen. Met een beetje mazzel heb ik dan volgende week al het oogstgewicht voor je, anders ben ik pas over twee weken bij je terug met een oogst- en rookverslag. Tot die tijd moet je het doen met deze foto’s, geniet ervan!

Dokter Groen

(advertenties)