(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We kunnen ondertussen wel met zekerheid zeggen dat de 16 levens van de indica’s van onze groene kweekdokter bijna ten einde zijn. Toch is dit nog geen oogstverslag maar een verslag van de laatste loodjes. Waarin toppen uitharden terwijl de planten hun laatste kristallen en cannabinoïden produceren.

Even terugrekenen hoe lang mijn indica’s nu precies staan te bloeien, want dat hou ik eerlijk gezegd niet dagelijks in de gaten. Het maakt mij ook niet veel uit overigens want oogsten doe ik toch pas wanneer ik dat zelf goed acht.

49 bloeidagen

Maar goed, de werkelijke bloeifase (vanaf de eerste bloeiharen) duurt inmiddels precies zeven weken, en de planten zóuden nu geoogst kunnen worden. 49 Dagen is een lekkere korte bloeiperiode, als je je bedenkt dat een soort als Top-44 (44 bloeidagen) nog steeds een van de snelste wietsoorten is. Opvallend is dat de planten qua topontwikkeling min of meer gelijk opgaan, ondanks dat het om vijf verschillende indica’s gaat.

Oogsttijd?

Ik kies er zelf voor om de planten nog even wat langer te laten staan maar de wietplanten zijn zeker wel aangekomen in de oogstbare periode. Ik geef ze zelf zeker nog een week, maar misschien wel twee. Mijn ervaring is dat wiettoppen in de laatste weken namelijk nog aardig wat in gewicht kunnen toenemen. Ook de trichoomproductie draait in de afbloeifase op volle toeren en bovendien zie ik nog een paar witte bloeiharen hier en daar. In mijn ogen zou het zonde zijn om nu al te oogsten.

Omdat ik puur biologisch kweek is er ook geen noodzaak om te spoelen. De planten krijgen hun voeding op maat van het bacteriologische bodemleven, dus er zijn geen overschotten die mijn wiet scherp of minder lekker doen smaken. Je ziet dan ook dat het spoelen min of meer van nature gebeurt. Ook de bovenste bladeren beginnen nu te vergelen, en dat is een teken dat de planten hun reserves aan het opmaken zijn.

Voedingswater

Ik hoef dus niet te spoelen in deze periode maar kan de indica’s in de CNNBS kweekkast gewoon blijven voeden met biologische voeding. Uiteraard gebruik ik een bloeivoeding en daar heb ik vanmorgen wat Biohumine aan toegevoegd om het bodemleven te stimuleren.

Bij het water geven wordt niet al het water meteen opgenomen door de aarde. Dat loopt dan onder weer uit de potten en stroomt dan naar het midden van de kweekkast. Dit water wordt weer opgezogen door de planten die in het midden van de kast staan, waardoor niet alle planten altijd evenveel water krijgen. Om dit te compenseren verwissel ik de potten regelmatig van plaats. In de omgekeerde volgorde als ze eruit kwamen zet ik ze daarom na het bewateren, terug in de kast.

Volgende week ben ik er natuurlijk weer met een vers verslag, en wellicht een oogstverslag. In dat geval zal ik ook de verschillen tussen de indicasoorten bespreken. Tot dan, geniet van je wiet!

Dokter Groen

(advertenties)