(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is volgens onze kweekdokter duidelijk; de nieuwe SANlight brengt zijn kweekronde in een stroomversnelling. Vorige week zorgde de lamp al binnen één week voor bloeiharen aan de CNNBS Indica’s en nu al hebben de wietplanten hun eerste toppen. Dat gaat lekker!

Vorige week had ik al het idee dat de bloei bij mijn CNNBS Indica’s sneller dan gewoonlijk op gang kwam maar nu weet ik het zeker. Het is exact twee weken geleden sinds ik de wietplanten op het bekende 12/12 lichtschema zette, en nu al zit de CNNBS kweekkast vol met toppen. Ik weet, ze zijn nog niet groot maar de planten liggen een week voor op wat ik gewend ben, kijk zelf maar.

Dat gaat lekker snel hè! De CNNBS Indica’s blijven mooi compact en de topontwikkeling verloopt ontzettend snel in deze eerste dagen van de bloeifase. Soms gaat het zelfs iets té snel; omdat de planten nu veel dorstiger zijn moet ik ze eigenlijk dagelijks water geven. Vooral de planten in de kleinere potjes (zoals je wellicht nog weet hebben 7 van de 16 planten slechts een 2-literpot) moeten tijdig bewaterd worden.

Stoelendans met wietplanten

Over water geven gesproken; omdat de planten zo veel drinken droogt de bovenlaag van de aarde gemakkelijk uit. Wanneer ik dan water geef loopt een deel daarvan weer aan de onderkant de pot uit, en is het opletten geblazen dat het niet wordt opgezogen door een andere plant. Op deze manier kunnen sommige planten te veel water krijgen, terwijl je er aan de bovenkant evenveel water in giet. Eén van de planten in de kleinere potjes heeft hierdoor volgens mij een tijdje te weinig gehad, met een lichte vergeling tot gevolg.

Om dit op te lossen, heb ik de potten een beetje door elkaar gehusseld, zodat niet iedere plant altijd op dezelfde plaats staat. Ook zorgt het ervoor dat er geen planten altijd in dezelfde hoek staan, waar de luchtcirculatie toch altijd wat minder goed is als in het midden van de kast. Daarnaast verplaats ik de ventilator om de paar dagen van links naar rechts, zodat de luchtstroom ook afwisselt.

Opvallend uniform

Hoewel ik toch vijf verschillende indica’s in de CNNBS G-Kit heb staan, is het opvallend hoe uniform de planten opgroeien. Ten eerste stonden ze allemaal exact op hetzelfde moment in bloei, en ten tweede zie ik geen enorme hoogteverschillen tussen de dames. Het zijn stuk voor stuk nette compacte plantjes geworden, al heeft dat natuurlijk ook te maken met de beperkte ruimte in de potten. Wel hebben een aantal planten duidelijk paarse bladstelen, hopelijk is dat een voorproefje op de kleur van de toppen…

Tot volgend jaar!

Als de planten in dit tempo door blijven bloeien dan kan ik jullie over een paar weken op een paar mooie toppenfoto’s trakteren. Over een paar weken? Jazeker, want dit is alweer mijn laatste update van het jaar. Vanaf volgende week lees je op CNNBS weer de jaarlijks top-50 van meest gelezen artikelen, heb ik mij laten vertellen. Ik ben er pas weer op 2 januari, en wens jullie alvast fijne kerstdagen en een gelukkig en vruchtbaar nieuwjaar!

Dokter Groen

(advertenties)