(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn CNNBS Indica’s maken het weer goed, sinds Dokter Groen ze twee weken geleden van nieuwe aarde voorzag. Alle dames hebben de transplantatie overleefd en zien er weer diepgroen uit, zoals vanouds. ‘De groeifase heeft me nu wel lang genoeg geduurd, tijd om te bloeien’, aldus een blije kweekdokter.

Never change a winning team! Een les die ik deze kweekronde wel geleerd heb. Voor één keer verruilde ik mijn vertrouwde compost- en aardemengsel voor een kant en klaar aardemengsel uit de growshop, het zorgde meteen voor problemen. Ik probeerde van alles maar de indica’s knapten pas op nadat ik ze weer in mijn oude vertrouwde compost mengsel zette.

Indica’s hersteld

Dat was twee weken geleden, inmiddels zijn alle 16 de CNNBS Indica’s weer vrolijk aan het groeien. De bladeren worden zichtbaar groter én groener, en de planten vullen alweer bijna het hele kweekoppervlak. Wanneer het kweekoppervlak helemaal gevuld is, zal ik de schakelklok naar 12/12 omzetten. Die groeifase heeft me nu wel lang genoeg geduurd. Tijd om te bloeien dus, maar eerst kijken hoe de planten erbij staan. Voor de verandering heb ik de dames eens gefilmd, dus pak de popcorn er maar bij.

 

Water en een bodemleven

Wat ik de wietplanten de afgelopen twee weken nog heb gegeven vraag je? Om de paar dagen wat water, afgezuurd naar een pH-waarde van 6,0. Het compost- en aardemengsel zit al boordevol met organische voeding. Het enige dat de planten verder nog nodig hebben is water en de nodige bodembacteriën, om het organische materiaal uit de bodem om te zetten in voor de plant opneembare mineralen. Om de week geef ik de planten daarvoor een schepje Bactrex.

Bactrex bevat niet alleen nuttige bodembacteriën maar ook de geweldige Trichoderma schimmels. Deze vormen een netwerk in de aarde dat werkt als een uitbreiding op het wortelgestel. Ze beschermen de wortels tegen andere, schadelijke schimmels en voeren de plant met voedingsstoffen. In ruil daarvoor krijgt de schimmel suikers van de plant. Een win-win situatie waarmee planten en schimmels al anderhalf miljard jaar op deze aarde samenwerken, en die mijn wietplanten zichtbaar goed doet.

Toppen & bloeien met SANlight Q4W

Ze zien er weer mooi groen en gezond uit nietwaar. De glimmende vlekjes die je hier en daar op de bladeren ziet, zijn trouwens opgedroogde druppels met het Bactrex mengsel, en niets om me zorgen over te maken.

Zoals ik al zei, zal ik het lichtschema deze week van 18/6 omzetten naar 12/12, zodat de planten aan hun bloeifase kunnen beginnen. Maar nu nog niet meteen, want ze moeten nog wat in de breedte groeien. Om dat te stimuleren heb ik ze op de twee kleinsten na, gisteren allemaal voorzichtig getopt. En met voorzichtig bedoel ik dat ik alleen de uiterste groeipuntjes verwijderd heb. Zo beperk je de hersteltijd tot een minimum, en zullen de zijtakken het snelst ontwikkelen. Hier de verwijderde topjes, om je een idee te geven wat ik bij het toppen weghaal.

Wanneer de indica’s wat breder zijn, zal ik zoals gezegd direct overschakelen naar de bloeifase, die deze keer niet onder de 100 Watt Hans Panel maar onder de nieuwe 150 Watt SANlight Q4W zal plaatsvinden. De CNNBS kweekkast heeft namelijk een nieuw topmodel met deze lamp, die ook meteen de 180 Watt Hans Panel vervangt. Ik mag de warm-witte led kweeklamp als eerste proberen, en kan niet wachten tot ik hem binnen heb. Niet alleen zou de lamp voor een hogere opbrengst moeten zorgen, het witte licht maakt mijn foto’s ook een stuk natuurlijker van kleur.

Natuurlijk zal ik de SANlight volgende week voor jullie ‘unboxen’, misschien maak ik er wel weer een video van, wie weet… Hoe dan ook ben ik er volgende week weer met een nieuw verslag over de CNNBS Indica’s…

…en dan verander ik het winnende team dus opnieuw… Ach, wie(t) niet waagt, die niet wint 😉
Auf wiedersehen!

(advertentie)