(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel, na 9 weken groeien, 10 weken bloeien en 2 weken drogen werpen de 8 Lemon Zkittle planten eindelijk hun zoete en plakkerige vruchten af. De oogst moest na het drogen nog wel ‘even’ schoon geknipt worden voordat Dr. Groen het eindresultaat kon wegen. 

Zoals je wellicht weet publiceert CNNBS mijn wekelijkse kweekverslag gewoonlijk altijd op woensdag maar deze week moest ik even om een dagje uitstel vragen. Ik had gedacht de Lemon Zkittles wel in een avondje te kunnen oogsten maar dat lukte me deze keer niet. Ik had twee dagen nodig om alles esthetisch mooi schoon te knippen maar het is uiteindelijk gelukt.

De Lemon Zkittle ziet er prachtig uit en ruikt heerlijk, al zijn de toppen niet geelgroen zoals op Dutch Passion te lezen valt maar meer groen en roodbruin van de bloeiharen. De toppen zijn verder overladen met plakkerige trichomen. Voor het goede moet het nog een week of twee rijpen. Ik heb natuurlijk wel alvast een paar jointjes gerookt en ik kan jullie vertellen dat deze Lemon Zkittle zijn werk uitstekend doet.

Knip en klaar

Het knippen was zoals altijd weer een tijdrovend klusje maar met een lekker muziekje en een jointje erbij toch prima te doen. Bovendien knappen toppen enorm op als je de suikerblaadjes er netjes af knipt. Ik ga er gewoon lekker voor zitten en pak een dienblad om de suikerblaadjes op te vangen. Een grote schaal dient om de geknipte toppen in te deponeren.

Ik oogst mijn planten altijd in zijn geheel. Nadat ik de grote schutbladeren eraf gehaald heb, knip ik ze onderaan de stam af en hang ik ze ondersteboven te drogen. Eenmaal droog knip ik ze helemaal schoon. Daarbij begin ik met het afknippen van de takken onder de onderste topjes.
Vervolgens knip ik van beneden naar boven alle topjes los, en dan knip ik de hoofdtop schoon. Dit zijn namelijk de fijnste buds om te knippen. Als ik op die manier alle grote toppen gehad heb ga ik verder met de losse topjes. De meest luchtige (onderste) topjes knip ik niet schoon en bewaar ik voor de verdamper. Evenals alle losse suikerblaadjes.

Wat weegt dat?

Omdat ik vorige keer al speculeerde op een recordoogst van 140 gram, voelt de werkelijke oogst bijna als een teleurstelling. Maar dat is het natuurlijk allerminst want wederom zit ik dik boven een gram per Watt. Een uitstekende opbrengst voor een wietsoort die zo bomvol zit met hars en terpenen als Lemon Zkittle.

Maar ik zal jullie niet langer in spanning houden, de schoon geknipte toppen wegen samen 95,44 gram, de kleine topjes die ik voor de verdamper bewaar wegen 10,84 gram en de suikerblaadjes wegen ook nog eens 7,79 gram. Als ik de suikerblaadjes even niet meereken komt het totale oogstgewicht dus op 106,28 gram.

Dat was het voor wat betreft deze ronde. Waarschijnlijk sla ik hierna een weekje over om me voor te bereiden op de nieuwe kweekronde waarin ik de vijf CNNBS Indica’s zal gaan testen. Ik zie jullie dus pas weer over twee weken, tot dan! Geniet van wiet en geniet van je leven!

(advertenties)