(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zelf is Dokter Groen een paar weken op vakantie geweest maar zijn Lemon Zkittles hebben ondertussen gewoon doorgewerkt. Voedingsstoffen en water opnemen, licht en CO2 omzetten in suikers en zuurstof enzo. Kijken of dat zoden aan de dijk heeft gezet; als het goed is zouden ze bijna klaar zijn voor de oogst…

Ik heb een heerlijke vakantie achter de rug met veel zon, zee en exotische dieren en planten. Ik heb helaas geen wietplanten in het wild kunnen spotten dus je snapt dat ik bij thuiskomst als eerste een kijkje nam in mijn kweekkastje. Ik kan jullie vertellen wat ik daar aantrof, en dat ga ik ook heus wel doen maar misschien is het leuker om het eerst gewoon even te laten zien. De planten zijn zo goed als klaar, op een paar toppen na misschien.

Hulde aan de oppas

Net als vorig jaar heb ik de planten tijdens de vakantie weer uit handen gegeven aan een oppas. Die heeft ze uitstekend verzorgd, mag ik wel zeggen. Hulde daarvoor! De Lemon Zkittles leven niet alleen nog steeds, maar hebben ook flink dikkere toppen gekregen. De meeste buds zijn dik en opgezwollen en klaar om te oogsten. Zelfs onder de oppervlakte groeit een hoop lekkers. En aan de trichomen te zien gaat dat heerlijk smaken straks, kijk maar.

Een hoop dikke plakkerige toppen zoals je ziet. Ik zal ze deze week oogsten want langer hoeven ze nu echt niet meer te staan. De bladerkruin bovenin is bij een aantal planten ook al vergeeld, wat nog een teken is dat de oogst rijp is. Achterin staat wel één plant die nog een hoop witte bloeiharen laat zien. Wellicht dat ik deze daarom nog wat langer laat staan. Maar niet té lang want ik heb vijf indica’s van CNNBS te testen. Dat belooft weer een bijzondere kweekronde te worden.

Alleen water

Maar eerst deze ronde maar eens goed geknipt laten drogen en curen. Ze hebben vlak voor mijn vakantie nog één keer nuttige bacteriën gehad en daarna alleen nog maar water. Rechtstreeks uit de kraan dus en bovendien zit er nog meer dan genoeg organisch materiaal in de bodem om de planten mee te voeden. Echt spoelen is bij een organische bodem met bodemleven ook niet nodig, aangezien er geen druppel minerale voeding bij aan te pas komt.

Goed, volgende week dus het oogstverslag van deze planten en daarna hopelijk snel een nieuwe ronde met de beste CNNBS Indica, als het een beetje meezit. Ik hoop dat jullie er dan weer bij zijn en sluit af met nog wat mooie plaatjes om te smullen.

Dr. Groen

(advertenties)