(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een dagje later dan je gewend bent maar met een hoop mooie toppen. Kijk er nog maar even goed naar, want wanneer Dokter Groen terug is van zijn vakantie zijn de Lemon Zkittles waarschijnlijk klaar voor de oogst. Genieten van bloeiweek #7 en een oogstrijpe Auto Mazar. 

Wanneer wietplanten bij mij eenmaal lekker aan hun bloeifase bezig zijn en de strek eruit is, doe ik doorgaans niet meer zoveel. Ik zorg natuurlijk wel dat de planten op tijd water krijgen. En ik moet ook toegeven dat ik de Lemon Zkittles vorige week en deze week wat biologische bloeivoeding (van BioQuant) gegeven heb. Maar goed verder bestaan de werkzaamheden vooral uit kijken hoe de toppen groeien.

Om deze reden heb ik vorige week dan ook een verslag van het verloop van de planten van week tot week gemaakt, er was niet heel veel te vertellen. Deze week tellen we bloeiweek #7 en zijn de toppen lekker aangekomen. Dat heeft een paar mooie plaatjes opgeleverd, al zeg ik het zelf.

Warmtebestendig

Ik denk niet dat de hittegolven van de afgelopen weken hebben geholpen maar erg veel last lijken de Lemon Zkittles er ook niet van gehad te hebben. De bladeren zijn nog best mooi groen van kleur en de toppen laten geen tekens van hittestress zien. Wanneer het in de bloeifase erg warm is kunnen toppen namelijk gaan strekken en daardoor erg luchtig worden.

Bij de Lemon Zkittles zie ik niets van dat alles. De toppen zijn mooi compact en produceren nog steeds vrolijk nieuwe bloeiharen. Het is natuurlijk ok een sativa dominante wietsoort en die kunnen van nature wat beter tegen de hitte. Ze groeien in het wild natuurlijk ook in de meest hete gebieden op aarde.

Auto Mazar

Als CNNBS kweekverslaggever heb ik mezelf maar uitgesloten van deelname aan de Seed Stockers Autoflower actie maar ik heb buiten een hele mooie Auto Mazar staan. In mijn schaduwrijke binnenplaatsje is die niet al te groot geworden maar de toppen zijn wel heel mooi ontwikkeld en de hele buurt stikt ernaar. De bladeren beginnen nu steeds geler te worden, dus ik zal haar nog deze week oogsten.

Daar zul jij de komende twee weken alleen niets van zien want deze kweekdokter gaat even vakantie vieren. Wanneer ik dan terug kom zijn de Lemon Zkittles waarschijnlijk ook klaar voor de oogst. Reken dus op een oogstverslag over drie weken van mijn kant. Hopelijk zijn de toppen dan net zo dik als die van de Gorilla Glue planten waren toen ik vorig jaar van mijn vakantie thuiskwam. Een warmer welkom kan ik me bijna niet voorstellen.

Tot over twee weken dus, ik trek de zomer nog even door en ga heerlijk genieten. Ik hoop dat mijn planten (en jij) ondertussen hetzelfde doen. ลาก่อน!

Dokter Groen

(advertenties)