(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week heb je hem misschien gemist maar gisteren zat Barney weer gewoon achter zijn computer voor zijn wekelijkse kweekverslag. Swingende Urban Jazz, een joint, een dampend bakje koffie én natuurlijk zijn CBD Compassion en CBD Kush planten. Een verslag over lumen meten, het 12/12 lichtschema en de verschillen tussen sativa’s en indica’s.

Lumen meten

Op 2 augustus heb ik in mijn kweektent een streng 12/12 lichtregime ingesteld. Zoals jullie misschien weten had ik de vorige ronde bladproblemen. Waarschijnlijk door een combinatie van warmte en het felle licht van de HPS Killer ledlamp. Die wil ik deze ronde dus wat verder van de planten houden. Vandaar dat ik een extra hoge Gorilla kweektent gebruik en de planten expres wat eerder op 12/12 heb gezet.

De HPS Killer led doet het echt goed maar misschien wel een beetje té goed. Dat wil ik deze ronde gaan uitzoeken. Ik heb daarvoor een lumen meter geregeld en zal van de week metingen verrichten. De bevindingen deel ik zoals altijd natuurlijk met jullie.

CBD Compassion vs. CBD Kush

Ik kweek deze ronde CBD Compassion en CBD Kush. Twee smakelijke Dutch Passion wietsoorten met een 1 op 1 verhouding van THC en CBD. Daar de CBD Compassion een sativa dominante wietsoort is en CBD Kush een indica, kun je de verschillen duidelijk zien. Twee van de planten zijn groot en wijd vertakt en de overige drie hebben brede bladvingers en hebben zijtakken die dicht bij de hoofdstam blijven.

Goed, de planten staan nu dus op 12/12 en groeien op het moment extra snel. Dat is de strekkende periode die altijd voorafgaat aan de daadwerkelijke bloei. De bloeiweken tel ik pas vanaf het moment dat ik bloeiharen zie want anders oogst ik wellicht te vroeg. Nou ja, ik ga bij de oogst ook niet blind af op de bloeiweken maar meer op het uiterlijk van de planten.

Ik heb de temperatuur onder de 30 graden weten te houden tijdens de warme weken, en dat is best aardig aangezien het buiten veel warmer is geweest. Ik hoop dat zulke tropische temperaturen nu niet meer voor komen maar ik blijf de temperatuur aanpakken. Zo gaat de lamp nog steeds om 23 uur aan en om 11 uur uit, zodat hij midden op de dag niet brandt.

Verwennerij

Ik heb de planten deze week één keer basisvoeding gevoerd en doe dat volgende week weer. Het gaat nu goed met de dames; ze heb geen tekenen van stress en reageren goed op de voeding. Ik zou deze ronde wat rustiger aan doen met de voeding maar zoals het nu gaat, ga ik ze waarschijnlijk wel verwennen met Green Sensation. Dat is een 4 in 1 booster en zorgt voor mooie dikke toppen met heel veel trichomen. En dat maakt mij weer blij 🙂

Ik ga jullie volgende week weer vertellen over het wel en wee van mijn Dutch Passion dames dus tot dan! Voor nu zou ik willen zeggen, geniet van de zomer en smoke on!

Barney Green

(advertentie)