(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We zijn geschokt door het plotselinge overlijden van Raymond Dekker, op CNNBS beter bekend als Barney Green. Raymond was voorvechter van legale wiet, CNNBS’ kweekverslaggever van het eerste uur en wellicht ook onze grootste fan. Bedankt voor alle mooie (kweek)verhalen en je onvoorwaardelijke support Ray, we zullen je nooit vergeten!

SmokingBarney

Kort na de lancering van CNNBS – toen nog onder de naam RollingStoned – maakten wij voor het eerst kennis met Raymond. Hij reageerde enthousiast op een giveaway en won wietzaadjes waarover hij later zijn eerste serie kweekverslagen schreef onder de naam SmokingBarney. Raymond werd daarmee een van de allereerste CNNBS’ kweekverslaggevers, en bleef ons met zijn kweekupdates verblijden tot hij in maart 2019 noodgedwongen moest stoppen met binnenkweken.

Met pijn in zijn hart nam Raymond afscheid van zijn geliefde groene ‘dames’ maar het kweken bleef hij altijd missen. Raymond bleef ons echter ook altijd volgen, en was nooit te beroerd om onze posts op Facebook te liken en zo verder onder de aandacht te brengen. “Zo lang jullie leuke informatieve artikelen schrijven, blijf ik ze liken.” En “Ik mis het wel moet ik eerlijk zeggen, en niet alleen om de smoke maar ook de therapeutische waarde van het kweken.”, liet hij ons vaker weten.

Een van de mooie resultaten van Raymonds groene vingers.

Cannabis en schizofrenie

Raymond kweekte cannabis niet alleen omdat hij het zo lekker vond om te smoken; wiet was ook zijn medicijn. Hij had namelijk schizofrenie, een zware mentale ziekte waarvan ten onrechte gezegd wordt dat cannabis deze kan veroorzaken. De cannabis hielp Raymond echter juist om de paranoïde gedachten te dempen, en de stemmen in zijn hoofd het zwijgen op te leggen. Het anti-psychotische middel clozapine hielp hem namelijk wel op het geestelijke vlak maar bezorgde hem ook veel lichamelijke bijwerkingen. Zijn spieren werden er gespannen van waardoor hij moeilijk kon lopen en vaak verkrampte.

Raymond was dan ook een voorstander voor medicinale cannabis bij schizofrenie, en schreef er vaker in alle openhartigheid over. Toen een lezer hem dan ook vroeg of blowen en schizofrenie wel zo’n goed combinatie was, was Raymond blij om dat in alle openheid uit te kunnen leggen.

“Mijn antwoord luidt: Nee, het is geen aparte combinatie maar een die vaker voor komt dan men denkt. Cannabis levert niet per se gevaar voor de patiënt op. Het kan verlichting geven door het lichte kalmerende verdovingseffect. Rust is iets waar veel schizofrenen naar zoeken en juist cannabis kan dat brengen.”

Lees hieronder de rest van Raymonds antwoord op de lezersvraag:

Barney: scroggen, schizofrenie en blowen

Raymonds alter ego Barney Green.

Barney Green, Rolling Stoner

Onder de naam Barney Green heeft Raymond over de jaren zeventien verschillende kweekrondes op CNNBS beschreven, waarvoor we hem altijd dankbaar zullen blijven. Vaak begon hij zijn verhalen met welke muziek er uit zijn speakers kwam, en hoe hij achter zijn computer aan het schrijven was. Zijn kweekrondes verliepen niet altijd vlekkeloos maar Barney Green beschreef ze altijd eerlijk, en er viel dan ook veel te leren. Of hij het zelf echt besefte dat weten we niet maar Barney Green had een hoop fans op CNNBS. Het was dan ook een lezer die ons vandaag het droevige nieuws van zijn overlijden bracht.

Ook nadat hij niet meer mocht kweken bleef Raymond ons altijd steunen. Hij was altijd zeer attent en nooit te goed om een verjaardagswens, aardig berichtje, of tips voor de lezers te sturen. En toen Facebook het algoritme veranderde waardoor posts van bedrijfspagina’s minder zichtbaar werden, kon CNNBS in ieder geval altijd op zijn steun rekenen met een like of deelactie. Raymond was misschien wel onze grootste fan.

Raymond Dekker: 3 augustus 1971 – 23 april 2022

Plotseling overleden

Het overlijden van Raymond komt voor ons als een grote schok. Pas enkele maanden geleden kreeg hij schijnbaar van de artsen te horen dat hij longkanker had, met uitzaaiingen naar het hoofd en zijn rug.

Raymond overleed afgelopen zaterdag 23 april op 50-jarige leeftijd. We wensen zijn naaste vrienden en familie heel veel sterkte met dit grote verlies. Wij zullen hem in ieder geval nooit vergeten, en zolang CNNBS er is kun je hier ook altijd van Raymonds kweekverhalen blijven genieten. Of zoals hij het zelf zou zeggen: smoke on!

(advertentie)