(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor zijn medicijn hoeft Barney niet langer binnen wiet te kweken maar hij mist de planten wel. Daarom stort hij zich dit jaar voor het eerst op het buiten kweken. Voor niets gaat de zon op zijn balkon immers op, en zijn autoflowers bloeien dan ook in de buitenlucht. Het zijn niet de grootste dames die je ooit zag maar het kweken zelf is voor Barney al therapeutisch op zich.

Green Day doet het huis schudden en ik zit klaar om het tweede verslag over mijn buitenkweek te schijven. Ik kweek de Dutch Automatic van Spliff Seeds en doe dat buiten. En ik moet zeggen dat buiten kweken echt heel anders is dan binnen kweken.

Tikkie van de zon

Binnen heb je alle omstandigheden onder controle maar buiten ben je aan de weergoden overgeleverd. Zoals bijvoorbeeld twee weken geleden, toen het zo ongewoon heet was in ons normaal zo koele kikkerlandje. Dan krijgen wietplanten toch wel even een tik, zonder dat je er veel aan kunt doen.

Mijn wietplanten zijn een stuk kleiner dan ik van binnen gewend ben maar dat is ook wel normaal voor autoflowers. Al zouden ze wellicht wel groter zijn als de weersomstandigheden consistent wat beter geweest waren… Maar hoewel klein van stuk, ruiken de Dutch Automatic dames toch als diva’s. Dat zou nog voor problemen kunnen gaan zorgen maar dat zie ik dan wel.

Topjes!

Ik heb ze tijdens de hittegolf goed vochtig gehouden maar toch zijn er hier en daar wat bladeren vergeeld. Ik geef ze daarnaast een heel klein beetje Mills voeding. Ik doe voorzichtig aan omdat dit de eerste keer is dat ik buiten wiet kweek. Ze zijn al druk bezig met het maken van toppen. De ene heeft meer top dan de andere maar ze gaan allemaal de goede kant op. Ik zal ze van de week wat Ultimate PK van Mills geven zodat de toppen kunnen aanzwellen.

De stammen zijn ook mooi dik en stevig, omdat er altijd wel een beetje wind staat op mijn balkon. Dit komt goed uit, want als de toppen dikker worden moeten de takken natuurlijk niet onder het gewicht bezwijken. Als het heel hard waait hebben ze gelukkig nog genoeg beschutting. Een ander voordeel van kweken op drie hoog, is dat er bijna geen ongedierte te vinden is. En daar ben ik blij mee ook want insecten kunnen een lastig probleem zijn.

Wietolie & volgend jaar

Ik mis het binnen kweken wel hoor. Niet omdat ik dan meer te roken heb maar het had voor mij ook een therapeutisch effect. Ik heb trouwens niet veel te klagen want ik gebruik nu de medicinale wietolie van Suver Nuver en daar ga ik goed op.

Qua buitenwiet weet ik nu al wat ik volgend jaar anders ga doen. Ik heb de zaadjes deze ronde ontkiemd in een glas water maar volgend jaar doe ik ze meteen in de grond. Dat is bij autoflowers beter want verpotten vinden ze niet leuk. En misschien kweek ik dan ook wel één gewone fotoperiode-gevoelige dame die de hele zomer moet staan. Dat wil ik ook een keer meemaken. Qua voeding is Mills volgend jaar ook weer van de partij. Het is makkelijk in gebruik en geeft goede resultaten. Ik wens iedereen een goede kweekmaand; dat het weer de planten moge geven wat zij nodig hebben. Smoke on!

Barney Green

(advertentie)