(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onlangs oordeelde een Zeeuwse rechter dat een medicinale cannabispatiënt die thuis 40 wietplanten kweekt niét uit zijn huis mag worden gezet. En dit is ook niet de eerste keer dat justitie voor mediwiet een uitzonderingspositie creëert. Een vrijbrief die je als recreatieve hobbykweker per definitie kunt vergeten! De vraag is nu: vinden we dat fair of niet?

 

Scheidslijn recreatieve en medicinale thuisteelt?

Zelfs een hond kan geen verschil maken tussen een wietplant voor medicinale doeleinden en een voor recreatieve consumptie…

Inmiddels mogen mensen die vanwege medische aandoeningen zelf thuis wietplanten kweken steeds vaker hun gang gaan van de rechter. Of zelfs van de gemeente, want zoals jullie wel weten mogen patiënten in Tilburg sinds 2016 thuis hun medicijn kweken als ze zich aan de voorwaarden van het convenant houden.

Lees ook:Tilburgse Patiënten, zo kweek je wiet volgens de voorwaarden

Behalve in Tilburg mogen ook medicinale thuiskwekers in o.a. Katwijk, Amsterdam en nu dus ook Terneuzen zonder gevaar op vervolging of huisuitzetting hun gang gaan. In bijna alle gevallen bepaalde een rechter dat een ‘uitzondering’ gerechtvaardigd is, al dan niet met medeweten en instemming van burgemeester en politie in de betreffende gemeentes.

Maar ondertussen ontstaat en groeit zo wel jurisprudentie die ertoe kan leiden dat er straks ook een wettelijke/strafrechtelijke scheiding komt tussen het kleinschalige kweken voor eigen gebruik van mediwiet en funwiet.

De vraag is nu: vinden wij dat wenselijk zo’n arbitraire tweedeling. Is er überhaupt verschil eigenlijk? Geef je mening in deze nieuwe lezerspoll op CNNBS!

Het lijkt erop dat er een tweedeling komt tussen medicinale thuiskwekers die wel hun gang mogen gaan en recreatieve hobbykwekers die illegaal blijven. En dat is...

Bekijk de uitslag

Laden ... Laden ...
 [foto: mikeledray/Shutterstock]
(advertenties)