(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zo zit je nog vrolijk – want stoned – op je bromfiets, zo heb je helemaal geen brommer meer. Het overkwam een 22-jarige jongeman uit Zeeland in de nacht van zondag op maandag toen hij er vandoor probeerde te gaan op het moment dat de politie hem wilde controleren.

 

Onchristelijk

Wellicht dacht de Zeeuw dat hij redelijk safe zat voor de politie, op dit toch vrij onchristelijke tijdstip van 02.15 uur ’s nachts. Maar hé, als het om cannabis gaat is geen moeite de popo te veel, zelfs niet op de Morringweg in Ritthem  met zijn 600 inwoners. En dus besloot de politie juist daar en juist toen om een nietsvermoedende bromfietser te gaan controleren.

Nou bleek onze hoofdrolspeler uit Middelburg bepaald geen zin te hebben in een confrontatie met het wettige gezag: hij doofde de verlichting van zijn brommer zodra hij de dienders in het snotje kreeg. Even later, toen hij merkte dat de politie toch echt achter hem aan kwam, besloot de nachtelijke weggebruiker er maar helemaal vandoor te gaan.

Waarheen, waarvoor… met die vervloekte speekseltest weet je het tegenwoordig maar nooit  [beeld: Lightspring/Shutterstock]

Kortste vlucht ooit

Alleen verliep deze vlucht voor de politie bij lange na niet zo spectaculair en succesvol als men soms in een amusante misdaadfilm ziet. Wat heet; zo’n beetje op hetzelfde moment als dat hij zich het vluchtplan in zijn benevelde – want stonede – hoofd had gehaald, kwam de 22-jarige reeds ten val in de berm!

Ai. Koud kunstje natuurlijk voor de politie om de vluchter in de kladden te grijpen, hetgeen dan ook gebeurde. Daarbij kregen de agenten – en we baseren ons hier op de landelijke politiewebsite – ‘het idee dat hij drugs had gebruikt’.

Tegenwoordig loopt Oom Agent standaard rond met een speekseltest op zak, dus dat ‘idee’ kon razendsnel op waarheid getest worden. En verdomd, de kerel sloeg positief aan op THC!

En weg is die brommer!

Een en ander betekende een kleine volksverhuizing: alles en iedereen, bromfiets incluis, verkaste naar een politiecellencomplex. Daar stond een GGD-arts al te popelen om een spuit in de arm van de vluchtende bromfietser te prikken, een proces dat ook wel bekendstaat als ‘bloedproef afnemen’.

Wat de score van die bloedproef is, horen we pas over 2 weken. Ondertussen had de politie echter uitgevogeld dat onze 22-jarige helemaal niet over het vereiste rijbewijs beschikt en vanwege dat feit al 2 keer eerder was gepakt in 2019!

De politie: ‘Daarom werd zijn bromfiets in beslag genomen. Hij krijgt zijn voertuig niet meer terug.’

[openingsbeeld:  Lisa F. Young/Shutterstock]
(advertenties)