(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Herinner je nog het laatste kweekverslag van thuiskweker Jeroen? Hij oogstte één gram G Glue wiet… per Watt(!), en begon een nieuwe kweekronde met Thunderstruck. Deze vier wietplanten zouden een enorme bak licht krijgen in de compacte Bonanza (G-Kit + verhogingsset) kweekkast. Goed, dat was een maand geleden. Kijken hoe het de Thunderstruck planten vergaan is. 

Het is alweer even geleden sinds ik mijn kweek met vier Thunderstruck (Sumo Seeds) planten begon. In het voorgaande verslag waren ze net 14 dagen oud. Inmiddels zijn we al weer even onderweg en doen de dames het fantastisch!

Beperkte groeikracht?

In de productomschrijving van de zaden staat te lezen dat het wietplanten zijn met beperkte groeikracht. Meestal klopt deze info maar half en hecht ik er verder ook niet te veel waarde aan. In dit geval klopt de omschrijving echter prima, want de dames blijven enorm compact en klein. Zó klein zelfs dat ik de dames 5 weken op het 18/6 lichtschema heb laten groeien.

Normaal gesproken schakel ik zo snel mogelijk op 12/12 om te bloeien, omdat ik anders niet aan mijn 5 kweekrondes per jaar kom. Maar deze dames zijn toch anders. De verticale groei gaat heel gestaag maar in de breedte doen ze flink hun best. Ze vormen prachtige grote bladeren en de zijtakken doen lekker mee. Dat wil zeggen dat er dus meerdere zijtakken aan zitten die straks ook mooie toppen zullen ontwikkelen. Dat is dan weer het voordeel van een wat langere voorgroei-periode.

Direct op 12/12 is een snelle manier van kweken maar van veel zijtakken is dan vaak geen sprake omdat de plant simpelweg geen tijd heeft gekregen deze te ontwikkelen. En zo heeft dus elk voordeel weer zijn nadeel.
Al met al ben ik heel content met deze wietsoort tot nu toe.

Op gelijke hoogte

Vorig verslag hebben jullie ook kunnen lezen dat ik één plant in het kwartet heb die een week jonger is dan haar zusjes. Dat kwam omdat ik wat problemen heb gehad met ontkiemen. De laatkomer gaat gelukkig heel erg goed mee met de rest. Als je niet weet welke dame het is, dan zal je het waarschijnlijk ook niet zien.
Ook daar ben ik heel blij mee want een enorm hoogteverschil tussen wietplanten is niet handig.

De G-Bars hangen op een bepaalde optimale hoogte van de top van de plant, en als er een groot hoogteverschil is tussen één of meerdere planten komt dat de opbrengst niet ten goede. Er is altijd wel een mouw aan te passen door de achterblijvers op een verhoging te zetten natuurlijk. Maar liever niet want dat maakt water geven van onder – wat ik ook graag doe – een beetje lastig.

Maximaal kweeklicht

Zoals ik in het eerste verslag van deze ronde ook uitlegde, kweek ik deze keer bij wijze van experiment met de maximale hoeveelheid licht. Ik heb daarom een aangepaste led kweeklamp, met niet twee, niet drie maar vier G-Bars. 200 Watt aan kweeklicht dus, op een oppervlak van slechts 60 bij 60 centimeter. Ook heb ik daarvoor mijn Bonanza kweekkast gemoderniseerd, en uitgerust met een verbeterde luchtafvoer en een geluiddemper.

Na het moderniseren van de G-tools Bonanza kweekkast (CNNBS G-Kit met verhogingsset) ben ik natuurlijk heel benieuwd of het merkbaar is aan de temperatuur in de kast. Ik heb de bladtemperatuur daarvoor gemeten met mijn lasertemperatuurmeter, en kom tot de conclusie dat ik toch een kleine 3 graden voordeel heb behaald met de verbouwing. Ondanks de extra G-Bar in de kast.

Het frame waar de G-Bars aan vast zitten geleidt de warmte van de lampen prima, waardoor de levensduur van de bars verlengd wordt. De aluminium cover van de G-Bars worden zo 55 graden, en het frame tikt de 30 graden bijna aan. Niks om me zorgen om te maken. 50 graden lijkt veel maar voorheen met mijn 250 Watt HPS waren die waardes vele malen hoger! Ook de stralingswarmte van een HPS is enorm. Zelfs van een ‘kleine’ 250 Watt HPS kweeklamp.

Bloeien!

Begin van deze week vond ik het mooi geweest met de groeifase. De planten zijn groot genoeg en ook volwassen genoeg om een vlotte bloeifase te starten. Zo gezegd zo gedaan; de klok op 12/12 gezet en de dames voorzien van een heerlijke shot Mills voeding.

Een volle dosis A&B en Vitalize, en nog een half schepje Vitabrix op de aarde voor de nodige silicium. Silicium zorgt voor gezonde en veerkrachtige planten. Ook heb ik als toevoeging een dosis cal/mag (calcium, magnesium) meegegeven. Calcium en Magnesium is de meest voorkomende tekortkoming bij ons geliefde plantje. Dus eens per week geef ik een milliliter cal/mag per liter water mee, om zo de tekorten voor te blijven. De pH-waarde van het water is zoals altijd in deze fase 6,0.

Dat was het voor deze keer. In het volgende verslag zullen er als het goed is al beginnende toppen te zien zijn, en daar werken we natuurlijk met liefde naartoe. Tot dan, hou ze groen met de groeten van…

Jeroen

(advertenties)