(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op slechts 0,36 vierkante meter wist Jeroen een dikke 150 gram wiet te kweken. Dat belooft wat voor zijn nieuwe kweekronde met de wietsoort Thunderstruck. Daarboven hangen dit keer namelijk niet drie, maar vier G-Bars. En hoe staat het met de G Glue dan? Wel, die leverde ook gewoon een gram per Watt op, kijk zelf maar…

Nog tegoed hadden jullie het laatste kweekverslag van de G Glue dames van Hy-seeds. Hoewel kweekverslag? In mijn vorige update had ik de toppen al geknipt en te drogen gelegd in mijn oude vertrouwde Bonanza kweekkast. Elf dagen na het knippen waren ze droog genoeg om kennis te maken met de weckpotten waarin ze inmiddels liggen te rijpen tot ik ze persoonlijk zal verorberen 😉 Uiteraard heb ik ze eerst nog even gewogen voordat ze de potten ingingen, om de uiteindelijke score te bepalen.

Van de vier planten onder de 150 Watt Magnus LED, had ik een score van 146 gram droog. Geen slechte opbrengst voor 150 Watt maar ik had er toch meer van verwacht.

De Magnus led staat hoog aangeschreven, en ik weet wat andere hobbyisten ermee kunnen halen. Dus in die zin had er waarschijnlijk meer in gezeten maar ondanks dat ben ik niet ontevreden. 1 Gram per Watt is een prima uitgangspunt.

Eén van de vier planten had ook een erg open structuur en kon onderverdeeld worden in de categorie fluffy buds. Als dit fenotype wat harder en compacter was geweest, was de eindscore waarschijnlijk wel boven die 150 gram uitgekomen. Persoonlijk heb ik geen moeite met luchtige topjes. De smaak is vaak hetzelfde als van de harde buds, alleen is de werking vaak een stuk milder omdat er simpelweg een veel minder THC op de toppen te vinden is.

Thunderstruck

Tijdens het droogproces ben ik ook weer begonnen met het ontkiemen van nieuwe wietzaden. De kast moet natuurlijk blijven draaien want anders hou ik teveel vrije tijd over, en dat zou natuurlijk heel vervelend zijn.

Zoals altijd heb ik weer voor een indica dominante soort gekozen. Omdat deze het snelst klaar zijn en op tempo kweken is wat ik het liefste doe. Op deze manier kan ik op jaarbasis vijf keer oogsten en hou ik me potten gevuld, zodat ik geen wiet hoef te kopen op straat of in de shops. De prijzen die ze tegenwoordig vragen vind ik namelijk belachelijk en buitensporig.

De zaden die ik heb uitgekozen voor de nieuwe ronde zijn van de soort Thunderstruck van Sumo Seeds. Deze wietsoort behoort tot de grootste opbrengers uit het assortiment van de breeder. En een grote opbrengst is nou net waar ik van hou, dus de keuze was snel gemaakt.

Ontkiemen ging niet helemáál volgens plan. Ik heb vijf zaden laten ontkiemen tussen een koffiefilter in een gripzakje. Van die vijf zijn er slechts drie ontkiemd. Maar geen nood want ik had negen van deze zaden, en dus heb ik er nog twee laten ontkiemen. Van die twee deed maar één zaadje het en dus moest ik opnieuw een  extra zaadje ontkiemen.

Uiteindelijk toch vier plantjes verkregen waarvan er drie een dikke week ouder zijn als de vierde. Hoe dit in de kast gaat uitwerken moeten we ondervinden en lezen jullie zeker in een volgend verslag.

Verbouwing Bonanza

Zoals jullie misschien nog wel weten, kweek ik al ruim tien jaar in mijn Bonanza mini XL kweekkast van G-Tools. Mijn kast is daarom nog erg old school vergeleken met de huidige versie van deze kast. Dat wil zeggen dat de wanden van mijn kast nog van hout zijn (mdf) en dat mijn luchtinlaat en luchtuitlaat anders zijn dan de kasten zoals ze nu te koop zijn bij CNNBS en G-Tools.

In de oude situatie ging de uitlaat via van een bocht in de isolatie slang door het plafond van de kast naar buiten. Door die bocht had ik veel weerstand in de luchtstroom waardoor het soms en vooral met warme dagen te warm kon worden in mijn kast.

Na wat knutselwerk heb ik de kast nu aangepast, en zit de luchtuitlaat identiek aan de nieuwe versie zoals in de CNNBS G-Kit. Minder weerstand betekent meer luchtverplaatsing en dat komt in de zomermaanden zeker van pas. Meer luchtverplaatsing betekent tevens meer aanvoer van lucht en dus CO2 voor de planten.

In plaats van de oude geïsoleerde slang zit er nu ook een geluidsdemper in de kast. Daarnaast heb ik nog een extra G-Tools lichtdichte luchtinlaat gemonteerd voor nog minder weerstand en nog meer verse lucht.

4 x 50 Watt G-Bars

De Magnus led heb ik vervangen voor de G-tools G-Bars. Deze G-Bars heb ik eerder dit jaar mogen testen met een zeer goed resultaat. Zó goed zelfs dat ik mijn tweemaal zo dure Magnus led heb vervangen voor de G-Bars. De G-Bars zijn te koop in een 100 Watt versie of 150 Watt versie maar zijn heel simpel uit te breiden met extra bars.

Ik heb de 150 Watt versie dan ook geüpgrade met een extra bar waardoor ik nu niet 150 Watt maar 200 Watt aan G-Bars in de kast heb hangen! Het door G-Tools in huis gemaakte G-Bars frame waar de lampen aan gemonteerd zijn, zijn zo gemaakt zodat je er heel gemakkelijk een extra bar of meerdere bars aan toe kan voegen. Iemand met twee linkerhanden is hierdoor in staat om zelf gemakkelijk zijn setup te veranderen.

Inmiddels staan de vier plantjes negen dagen in de kast onder de led G-Bars. Ze groeien verbazingwekkend snel onder de bars. De ene dame die wat jonger is dan haar zusjes houdt het tempo ook nog aardig goed bij.

Ik heb deze ronde gekozen voor plastic 11-literpotten. De rootpouches (stoffen potten) nemen erg veel ruimte in beslag waardoor het lastig is om water te geven op de schotels onder de potten. De potten zijn gevuld met Top Mix van Mills nutrients. Deze mix bevat voeding voor ruim vier weken. Daarnaast zal ik deze ronde ook weer de gehele lijn aan voeding en toevoegingen van Mills gebruiken.

Jeroen

(advertenties)