(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Chris uit Canada weet wel waar wietplanten groot en sterk van worden. Een goed functionerend hydrosysteem in zijn geval, met een stabiele water- en omgevingstemperatuur. Zijn Skunk XL en Flower Power planten zijn daarin zo snel gegroeid dat het nu al tijd wordt voor de bloeifase. En we weten allemaal wat daaraan vooraf gaat…

Ik begin mijn kweekverslag deze keer met de binnenkweek, want dat loopt gesmeerd op het moment. Het was wel even puzzelen om het water in het DWC hydrosysteem en het klimaat, op de juiste temperatuur te houden. Maar met het koelelement van een afgedankte waterkoeler in mijn reservoir, en een extra afzuiger heb ik de temperatuur nu goed onder controle.

Inmiddels heb ik alle grote planten bij elkaar gezet, en een scrognet geïnstalleerd achter in de kweekruimte. Dit zijn de Skunk XL en de Flower Power van Royal Queen Seeds. Het zijn prachtige volle planten geworden, ze zijn allemaal één keer gefimd en ik ben erg blij met het resultaat. Het scrognet heb ik geïnstalleerd omdat deze planten anders nog wel eens te hoog kunnen gaan worden en de lamp kunnen gaan raken. Fimmen zorgt er lang niet altijd voor dat je plant kort blijft.

 

Van groei- naar bloeifase

Omdat de wietplanten inmiddels genoeg gegroeid zijn, heb ik het lichtschema op 12/12 gezet zodat de bloeifase binnenkort zal beginnen. Ook staan de LED kweeklampen nu op de bloeistand. Dat genereert wat meer warmte omdat nu ook de grotere COB LED’s branden. De temperatuur schommelt tussen de 26 en de 29 graden wanneer de lampen aan staan, en de luchtvochtigheid ligt tussen de 45 en de 70 procent.

Het is dus wat warmer is in de kweekruimte, en de planten zijn aan hun strekkende periode begonnen sinds de lampen op 12/12 staan. Hierdoor moet ik het waterreservoir van het kweeksysteem nu wekelijks bijvullen. Als ik dat doe gaat ook de pH-waarde omhoog en de EC-waarde omlaag, welke ik dan weer op peil breng met de voeding van General Hydroponics en pH-min. Zo probeer ik de pH-waarde tussen de 5,6 en de 6,0, en de EC-waarde op de 1,3 te houden.

Daarnaast geef ik geen groeivoeding meer maar gebruik ik alleen nog de FLORA Micro (micro-meststoffen) en FLORA Bloom (bloei-meststoffen). Ik heb de fles namelijk eens goed bekeken en er zit niet veel meer in dan alleen stikstof (N) Stikstof in de groene fles met FLORA Gro. De behoefte aan stikstof neemt sterk af wanneer een plant in de bloei gaat, en daarnaast bevat de FLORA Micro ook vrij veel stikstof.

White Widow Auto

Zoals je wellicht nog weet van mijn vorige kweekverslag, ging het niet erg lekker met de White Widow Autoflowers nadat ik ze buiten had gezet. Het komt erop neer dat de meesten doodgegaan zijn, op één White Widow Auto binnen, en twee buiten na. De plant die binnen staat doet het daar echter wel prima en is zelfs bijna klaar voor de oogst. Ik check de trichomen regelmatig en ik verwacht dat deze met een week ongeveer, klaar is om geoogst te worden.

De twee Auto White widows die het buiten wel hebben overleefd, zijn compleet andere fenotypes. De ene heeft het uiterlijk van een sativa en de ander van een indica.

Buiten spelen met Blueberry

Dan schakelen we nu over naar buiten. Om het gemis van de White Widow Auto planten goed te maken had ik daar immers twee nieuwe Blueberry wietplanten neergezet. Twee weken geleden waren het nog zaailingen maar ondertussen heb ik ze in 20-literpotten verpot. Als je goed naar ze kijkt, zie je dat de bladeren naar beneden hangen en een beetje opkrullen. Dit betekend dat ze wat te veel water hebben gekregen.

De dagen zijn hier momenteel zonnig, met goede temperaturen van 22-25 graden. De nachten zijn wel erg fris met een graad of tien.

Chris.

(advertenties)