(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nee, Test@ment is geen elfde buitenwiet-correspondent. Hij is wel een bevlogen binnenkweker die er een sport van maakt om zoveel mogelijk grammen wiet per Watt te telen. Om boven de twee gram per Watt grens uit te komen gebruikt hij de hoge lichtintensiteit LEDs van Rubol.

Hoi hoi, ik ben Test@ment. Een 47 jarige ex-trucker en sinds 32 jaar overtuigd stoner. Ik zal hier een kweekverslag bijhouden waarbij ik de armaturen van Rubol gebruik. Ik heb er al een aantal kweekjes met deze LED kweeklampen opzitten, en ze bevallen me beter dan de HPS lampen die ik voorheen gebruikte. Maar voor ik op de zaken vooruit loop, eerst even voorstellen.

Astma en zenuwpijn

Als puber maakte ik kennis met de geneugten van het blowen, eerst hasj en nadien was er dan ook Thaise wiet voorhanden. Als jonge twintiger kwam ik er achter dat een paar jointjes per dag mijn astma aanvallen veel beter onder controle hielden dan conventionele geneesmiddelen. Dat was voor mij dan ook meteen het startschot om zelf mijn wietplanten te groeien. Door zelf te kweken weet ik zeker dat ik geen troep rook dat met zwaar gif bespoten is. Cannabis is voor mij een medicijn voor dagelijks gebruik geworden, zowel om ademhalingsproblemen als zenuwpijnen (CRPS) tegen te gaan.

Black Domina Rubol

Black Domina onder 795 Watt aan Rubol LED kweeklicht.

Eigen teelt

Ik heb mijn allereerste zaadjes begin jaren ’90 in een potje potgrond geduwd dat ik in zakje weed gevonden had. Daarna heb ik jaren op kokos gekweekt maar door het gebruiksgemak ben ik overgestapt op een enorme pot aarde. Mijn HPS kweekjes gingen wat mij betreft best lekker. Ik had gemiddelde opbrengsten van 0,7 a 0,8 gram per Watt en nu en dan uitschieters van 1,1 gram.

Mijn laatste twee kweekrondes gingen heel erg vlot moet ik zeggen. Na een mislukte ronde die helemaal fout liep door een onverwachte aanval van tripsen heb ik mijn kweektent volledig ontsmet. Vervolgens meteen verder gekweekt met Black Domina van Sensi Seeds onder 795 Watt aan Rubol LED kweeklicht. Deze ronde bracht me 1302 gram; een dikke 1,63 gram per Watt!

 

De daarop volgende ronde was met Power Kush en nog een extra Rubol MCP 12 zodat het totale vermogen 995 Watt was. Deze oogst heb ik nog niet helemaal verwerkt en kunnen wegen maar ik kan met zekerheid zeggen dat deze de kaap van twee gram per Watt gaat halen.

Dikke monstertoppen onder 750 Watt aan Rubol licht!

Power Kush - Rubol

Power Kush Onder 660W Rubol + Rubol MCP 12 + 135W Rubol Josephine V2.

Rubol LED verlichting

Tot voor kort kweekte ik nog onder HPS lampen. Maar na een bezoek van de plaatselijke politie die me vriendelijk geholpen hebben om alles op te ruimen, was het tijd om over te stappen. Na veel inlezen heb ik uiteindelijk besloten om voor LED te kiezen. Niet alleen vanwege de stroombesparingen en langere levensduur maar met name voor de hogere opbrengsten per Watt en beduidend betere kwaliteit.

MCP 12 + Josephine 48W Red / Far Red

Momenteel kweek ik in een Smartpot met een inhoud van 500 liter. Daarboven schitteren 2 Rubol MCP 12 panelen op vol vermogen en een Rubol Josephine 48W Red / Far Red die heel de lichtperiode aan is met toevoeging van 15 minuten ochtend en avondrood. De 15 minuten ochtendrood wordt gegeven voordat de MCP 12’s aangaan, en het avondrood tot 15 minuten na dat de MCP 12’s uit zijn gegaan.

Ochtend en Avondrood simulatie met Rubol verlichting.

Weddenschap

Naast de ‘gewone’ kweek heb ik momenteel nog een leuk zij-project draaien. Dit project vloeide voort uit een weddenschap om met 100 Watt aan licht minimaal 150 gram aan toppen te oogsten. Zoals je kunt zien ben ik deze Raspberry Cough 100W challenge aangegaan.

Raspberry Cough 100W challenge: lukt het Test@ment om 150 gram te oogsten met slechts 100 Watt aan kweeklicht?

Voor deze uitdaging heb ik natuurlijk een leuke sativa gekozen die ik ken als een goede opbrenger. Deze heb ik meteen op 12/12 gezet en zijn direct na het kiemen in een 30 liter smartpot geplant. Ze staat nu 60 dagen in de bloei en heeft nog zo’n 6 weken te gaan. Het vooruitzicht is zéér positief.

Raspberry Cough - Rubol

Raspberry Cough 100W challenge na 60 dagen bloei.

Kweken met hoge lichtintensiteit

Het kweken onder deze lichtintensiteit (1000-1850µmol) vergt wel enige aanpassing aan de voedingsgift. De hoge lichtintensiteit zorgt voor een stevige eetlust bij de dames. Mij viel op dat als ik rustig aan de EC opbouw, dit steeds weer zorgt voor beginnende tekorten. Deze tekorten gaan we dus dit keer voor zijn door de voeding meteen op volle sterkte (EC 1.8) te geven. Voor mij biedt dit ideale omstandigheden om dingen te proberen en te testen. De planten draaien nu op maximale fotosynthese-snelheid waardoor gebreken veel sneller aan het licht komen. Alles moet dus op orde zijn, iets wat ik als kweker een zeer leuke uitdaging vind.

De hoge lichtintensiteit zorgt voor een stevige eetlust bij de dames.

Tot zover mijn introductie, en tot de volgende update!

Test@ment

(advertentie)