(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is een feest om te zien hoe Nederlandse kwekers tot ver buiten de landsgrenzen wiet kweken. Chris doet het helemaal legaal in cannabisparadijs Canada, en wel in een Deep Water Culture kweeksysteem. Zijn planten staan er na de eerste zeven weken mooi bij, al waren er wel de nodige opstartproblemen. 

Hallo en welkom bij mijn tweede kweekverslag op CNNBS. Mocht je mijn introductie gemist hebben; mijn naam is Chris en ik kweek legaal wiet in Canada. Ik gebruik cannabis medicinaal en heb daarom een licentie om 25 wietplanten binnen te kweken, en nog eens 10 wietplanten buiten. Ik bevind me dus in een luxe positie in Canada maar het toeval wil dat ik de afgelopen twee weken in Nederland was voor mijn werk. Ik heb een gezellige tijd gehad maar vind het ook altijd weer heerlijk om terug te zijn in Canada.

Slijm in hydrosysteem

Zoals ik twee weken uitlegde, kweek ik deze keer voor het eerst met led en in een recirculerend deep water culture hydrosysteem. Daarin staan op dit moment zes Auto White Widow wietplanten die ik dit jaar buiten wil kweken, en tien jonge plantjes van drie weken oud (5x Flower Power en 5x Skunk#1). De Auto White Widow planten zijn zeven weken oud en zien er op het moment best goed uit. Het licht (2800 Watt aan COB leds) staat op 18/6 en de pH-waarde schommelt tussen de 5,5 en 6,0. De temperatuur ligt tussen de 22 en 28 graden en de EC-waarde zit op dit moment op 0,9 tot 1,1.

Op dit moment werkt het hydrosysteem naar behoren maar dat was niet vanaf het begin het geval. Ik heb namelijk wel de nodige opstartproblemen gehad met deze nieuwe setup. Een aantal weken geleden zat het complete system onder het slijm. Vieze troep!
Ik ben er nog niet helemaal achter wat is fout is gegaan maar ik heb het idee dat de voedingsstoffen in mijn systeem, een chemische reactie zijn aangegaan met de kit die ik heb gebruikt om de bakken waterdicht te maken.

Ik heb alle bakken, pompen en leidingen leeg gepompt, schoon gemaakt en ontsmet. Dit nam al met al een uur of acht in beslag, en dit gebeurde allemaal drie dagen voor mijn vertrek naar Nederland.

Flinke groei maar veel te warm

Gelukkig is alles toch goed gekomen; een goede vriendin bood aan om voor mijn plantjes te zorgen totdat ik weer thuis was. Intussen is alles flink gegroeid, wauw! De Flower Power en Skunk #1 planten lieten nog net hun eerste blaadjes zien toen ik vertrok, en zijn nu mooie jonge wietplanten geworden.

Wel kan ik zien dat er een probleem is geweest met de temperatuur. De thermostaat van de kachel had zichzelf gereset, en besloot dat 35 graden wel een aangename temperatuur was. Maar dat is natuurlijk veel te warm! Hierdoor steeg ook de watertemperatuur steeg naar 25 graden.

Je kunt zien dat de planten hiervan een klap hebben gehad en een paar dagen nodig hebben om zich weer prettig te voelen. De watertemperatuur die heb ik weer onder controle kunnen krijgen door grote flessen water te bevriezen en in het reservoir te leggen.

Tot nu toe ben ik tevreden met de LED kweeklampen maar omdat ik ze nog maar enkele weken in gebruik heb, kan ik daar nog weinig zinnigs over zeggen.

Tot de volgende update, ik ben er weer over twee weken!

Chris

(advertentie)