(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zeg, herinner je je de G Glue wietplanten van Jeroen nog? Hij zette ze slechts negen dagen na het ontkiemen al op 12/12, met een goed gevulde kweekkast tot gevolg. Je gaat je bijna afvragen of voorgroeien überhaupt wel nodig is… Kijk maar eens naar die volle bos lange witte bloeiharen!

In de drie weken sinds mijn laatste verslag over de G Glue planten is er een hoop verandert. Dat heeft uiteraard alles te maken met het feit dat ik de zaailingen slechts 9 dagen na het ontkiemen op 12/12 zette. Je raadt het waarschijnlijk al: we hebben bloei! Enkele dagen na de laatste update ging het opeens heel snel. Zichtbare bloei gespot en met een paar dagen hadden de dames al een volle bos witte haren. Opvallend lange haren trouwens ook aan deze G Glue dames! Zal vast in de genen zitten denk ik dan maar.

Bloeien = voeden

Zodra ik bloei zie, begin ik ook meteen met het bijvoeren van de dames. Ze staan nu week of vier in de potten en dat wil ook meteen zeggen dat de reserves in de Mills Topmix Soil zo langzamerhand op raken. En dus is het tijd om de voeding in de aarde aan te vullen, zodat de wietplanten niets tekort komen.

Ik heb dus Mills Basis A&B en C4 toegevoegd aan het water met een zuurtegraad (pH-waarde) van 6.0. Later in de bloei zal ik de pH-waarde verlagen naar 5,7 maar daarover later meer.
Ik geef om de dag water en dan om de beurt met voeding en de volgende waterbeurt alleen water zonder toevoegingen met een pH van 6.0. Elke vier dagen krijgen de planten met andere woorden voeding.

Vakantieplanning

Ook ben ik me aan het voorbereiden op mijn welverdiende vakantie aanstaande dinsdag – wat ook meteen de reden was waarom ik de G Glue planten meteen vanaf het begin op 12/12 heb gezet. Mijn zwager gaat 15 dagen voor de groene meiden zorgen, en ik ben instructies voor hem aan het opschrijven. Hoeveel milliliter voeding, welke flesjes, uitleg over de pH-waarde en ga zo maar door.  Best een hele lijst om dat zo even op te schrijven; voor kwekers dagelijkse kost maar voor iemand die het één keer per jaar moet doen, is het best een dingetje.

Maar goed, geen zorgen. Het gaat al drie jaar goed en zonder problemen, dus we gaan ervan uit dat alles gewoon goed komt. Het blijft natuurlijk wel spannend om na thuiskomst voor het eerst de deurtjes van de Bonanza kweekkast weer open doen.

Bladtemperatuur

De dames verschillen weinig van elkaar, wat vaak niet het geval is. Ik heb bijna altijd verschillende fenotypes, zelfs met maar vier planten. Deze dames zijn tot nu toe echter zo goed als identiek, op één plant na die misschien iets langer is dan de rest.

Ik meet ook regelmatig de bladtemperatuur met een laser-thermometer, en die zegt mij dat het prima vertoeven is in de kast. De ideale bladtemperatuur ligt rond de 21 graden Celsius. Ik heb 24 graden gemeten en dat is verder prima. Ik kan er toch niet heel veel aan doen in mijn situatie. De lamp zou eventueel wat hoger kunnen maar dan is de afstand tot de laagste plant weer niet ideaal. Ik laat het dus voorlopig voor wat het is.

Dat is het weer voor deze keer; ik ga mijn koffer inpakken maar eerst nog even naar 420fest in Amsterdam (afgelopen zaterdag 20 april, red.) om te vieren dat we zo een leuke en smakelijke hobby hebben 😉 Ik wens iedereen hele fijne dagen en ben er over drie weken weer met het vervolg van mijn G Glue planten. Misschien wel met dikke budporn!

Jeroen

(advertentie)