(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Benieuwd hoe de CNNBS Indica’s nou van week tot week doen, en welke het lekkerst smaakt? DutchPowerFlower kweekte ze alle vijf en hield daarvan op GrowDiaries een verslag van week tot week van bij. Helaas kregen de planten aan het begin van de bloeifase last van meeldauw, maar dat mocht de oogstpret uiteindelijk toch niet drukken. Fotoverslag van week tot week.

DutchPowerFlower is één van de lezers die de vijf CNNBS Indica’s heeft gekweekt. In de groeifase kweekte hij met een 75 Watt led kweeklamp die hij in de bloeifase voor een 400 Watt HPS kweeklamp verruilde. Dit is zijn fotoverslag per week, check het uit!

Groeiweek #1

Week 1: Alle plantjes zijn vrijwel gelijktijdig ontkiemd en zijn ook tegelijk in hun potje gezet. Dus het begint al goed! Helaas heb ik m’n tl-armatuur laten vallen, dus heb ik ze onder een aantal COB led spots gezet. Niet optimaal maar het werkt prima.

Groeiweek #2

Week 2: De dames zijn lekker aan het doorgroeien! Helaas, door het onverwachte mooie weer is het toch een paar dagen te warm geweest in m’n voorgroeihokje en dat kun je hier en daar zien aan de bladeren. Ik heb nu 3 keer wat BioRhizotonic meegegeven met het water. Ik ben van plan om ze volgende week over te zetten naar 11-literpotten en wil ze hier ook in laten afbloeien.

Groeiweek #3

Week 3: Op dag 16 heb ik de dames overgezet in 11-literpotten. Ik heb nog wat BioRhizotonic gegeven na die tijd. Ze zien er prima uit naar mijn mening. Nummer #4 is ook aardig bijgetrokken, zoals je kunt zien heeft zij zichzelf getopt en groeit ze nu verder met 2 stammen.

Groeiweek #4

Week 4: De dames staan sinds dag 18 onder de 400W HPS en ze genieten ervan. Ze zijn flink aan het groeien en ik ga niet lang meer wachten om het lichtschema om te zetten naar 12/12. Ondertussen ben ik ook begonnen met voeding geven; er begonnen hier en daar wat bladeren lichtgroen te worden. Ik volg het dedicated groeischema van Bio Nova met alle bijbehorende producten. Ik geef één keer per week voeding, tenzij er tekorten ontstaan.

Groeiweek #5

Week 5: De dames groeien lekker door.. Ik heb nu het lichtschema omgezet naar 12/12.. Ik kreeg er deze week ook een paar logeetjes bij, die zijn over een paar dagen ook weer weg… Helaas 😂

Groeiweek #6

Week 6: De dames doen het nog steeds goed. Ondertussen zijn de logeetjes weer terug naar hun eigen huis. De volgende set foto’s zal ik buiten de tent maken zodat de kleuren wat beter te zien zijn. Ook heb ik hier en daar wat bladeren weggeknipt die erg lelijk werden en ook om wat extra licht op de onderste takken te krijgen. Alle kleine nutteloze onderste takjes heb ik allemaal weggeknipt, daar groeit toch bijna niks 😅 Ook heb ik m’n lamp veranderd van een 400 Watt Plantastar naar een 600 Watt Lucalox high output lamp.. De dames beginnen nu echt te bloeien en te strekken.

Bloeiweek #1 (week #8)

Week 8: Helaas is er op een of andere manier meeldauw ontstaan in de tent.. Ik heb een heleboel bladeren moeten afknippen omdat die te verrot waren om te laten hangen.. Mooi klote dus!! Ik heb wat informatie opgezocht op internet en heb besloten ze te besproeien met een mengsel van karnemelk en water.. Dit moest onder een brandende lamp besproeid worden, dus ik heb de lamp tijdelijk iets hoger gehangen om het risico op verbranden te verminderen. Ik hoop dat ze er nog een beetje bovenop raken.. To be continued…

Bloeiweek #2 (week #9)

Week 9: De meeldauw begint langzaam weer terug te komen.. Ik ga de blaadjes maar schoonpoetsen.. Ik wil niet dat die troep in de toppen komt, anders is alles voor niets geweest.. De toppen beginnen wel flink op te zwellen en ze stinken gigantisch hard.. Ik zal proberen weer iets vaker updates te plaatsen maar ben erg druk op mijn werk..

Ik heb ondertussen iets anders gevonden wat kan helpen tegen de meeldauw.. Van het merk CANNA genaamd Cannacure.. Het is een soort bladvoeding die je met een plantenspuit moet aanbrengen op de bladeren.. Werkt tegen een heleboel ongedierte en volgens de site zou het ook tegen meeldauw moeten werken. Heb het net besteld, dus ik hoop dat het snel binnen is zodat ik de dames kan gaan besproeien en dan hoop ik dat daarmee de problemen opgelost zijn. Ik zal uiteraard ook de tent gaan schoonmaken met een sopje met Dettol oid.

Bloeiweek #4 (week #11)

Week 11: Ik ben tevreden met de Cannacure en blij dat het werkt! Ik was al bang dat ik de planten weg kon gooien.

Bloeiweek #6 (week #13)

Week 13: Eindelijk weer een update. Ik ben erg druk geweest de afgelopen paar weken en heb weinig tijd gehad om ze te verzorgen.. Alleen hun 3-daagse Cannacure dosis heb ik strikt aangehouden.

De dames zijn bijna helemaal van de meeldauw af! Gelukkig is het meeste beperkt gebleven tot de bladeren. Hier en daar is wel een topje aangetast maar dat valt op zich allemaal mee. Ik ben voor de rest vrij tevreden met het resultaat tot nu toe! Ik heb ze allemaal bekeken met mijn micro-lens en er beginnen hier en daar bij alle planten amberkleurige trichomen tevoorschijn te komen. Ik ga ze de aankomende week alleen water geven en na nogmaals checken met de microlens, kunnen ze hopelijk met z’n allen tegelijk aan de drooglijn in de tent. Hopelijk, aangezien ik geen andere ruimte heb om ze geurvrij weg te hangen.

CNNBS Indica #1

Deze heeft het goed gedaan, ze groeide zoals verwacht en er zijn een paar flinke toppen aan gegroeid! de smaak was alleen wat minder. Ondanks dat ik meeldauw in de tent heb gehad viel het bij Indica 1 wel mee! Vergeleken met de andere planten in de tent was zij het minst aangetast.

Leuk plantje om te groeien, blijft mooi klein als je ze snel in de bloei zet.. Ik heb deze niet getopt en er is een flinke hoofdtop aan gegroeid. De smaak valt me een beetje tegen maar ze is ook nog niet gecured.

CNNBS Indica #2

Wow, deze soort smaakt ontzettend lekker! Ook de geur is heel intens en je word er gigantisch stoned van, bah bah!

Ook deze plant groeide als verwacht, ze is verder niet getopt en heb ik gewoon haar eigen gang laten gaan. Dit is toch wel mijn favoriet van alle 5. De smaak is echt heerlijk als je het rookt en de geur is heel indringend. Je ruikt zelf keihard naar wiet als je het bij je draagt 😜

CNNBS Indica #3

Ook deze plant groeide netjes zoals verwacht. Deze is 1x getopt. Ze bleef wel iets kleiner dan de rest en heeft ook erg last gehad van de meeldauw.

Ze groeide iets minder snel dan nummer 1, 2 en 5. Maar heb haar een weekje voordat ik ze in de bloei heb gezet getopt, waardoor er uiteindelijk 2 mooie hoofdtoppen aan groeiden. De smaak is een beetje zoet/zurig.. Niet echt bijzonder maar een prima wietje om overdag te roken.

CNNBS Indica #4

Deze smaakt heerlijk, doet me een beetje aan een Cheese soort denken. Deze plant is vanaf ’t begin heel raar gegroeid waardoor er na de 1e node 2 stammen verder groeiden.. Op zich niet erg want er zaten 2 mooie hoofdtopjes aan.

Makkelijk plantje om te groeien, fijne smaak vooral en je word er knettertje stoned van!

CNNBS Indica #5

Makkelijk plantje om te kweken. De smaak was een beetje caramel achtig en je word er niet superstoned van, prima voor overdag dus.

Ook deze plant groeide zoals verwacht, ook met een gemiddelde opbrengst zoals de rest.. Mede doordat ik de plantjes expres klein heb gehouden en omdat ze last hebben gehad van meeldauw.. Dat is dus gekomen door een combinatie van een te lage temperatuur en een te hoge luchtvochtigheid.. Dat word dus een kacheltje neerzetten in het vervolg!

DutchPowerFlower

(advertenties)