(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je hebt even moeten wachten op dit eindverslag van Bassies Kalichakra wietplanten maar dat heeft alles te maken met een nare longontsteking. Of de kou in zijn kweekruimte daar iets mee te maken heeft weten we niet maar gelukkig zijn Bassies longen inmiddels weer operationeel. Een oogst én rookverslag dus.

Het is al even geleden sinds ik jullie voor het laatst meenam naar het koude Kalichakra bos. Wietplantjes houden niet echt van van koude temperaturen, ik ben er zelf ook niet echt tegen bestand blijkbaar. Ik heb de laatste weken namelijk heerlijk van een dikke longontsteking genoten …NOT!

Gelukkig hebben rust en extra vitaminen hun werk gedaan en heb ik inmiddels weer de energie om wat herinneringen met jullie op te halen. Herinneringen ja, want de Kalichakra planten zijn inmiddels geoogst en gedroogd. De wiet heeft zelfs al even kunnen curen en ik moet zeggen dat het ondanks de kou, een heerlijk rokertje is geworden.

Kalichakra in de kou

Het Kalichakra avontuur begon met een paar stekjes van een moederplant die ik buiten in het zonnetje had staan. De start ging niet als verwacht omdat de stekjes buiten al in bloei waren gegaan. Gelukkig lukte het me dankzij de Spectrolight Blast 400, om de wietplanten te reveggen en weer in de groeistand te krijgen.

Vol gas met de lamp moest ik alle zeilen bijzetten om de temperatuur wat omhoog te krijgen, want er bleek een grote opening in het dak van mijn kweekruimte te zitten. De muizen hadden er flink aan zitten knagen. Uiteindelijk heb ik de boel toch min of meer onder controle kunnen houden en de plantjes groeiden stevig door.

Bloeien en oogsten

Gewoon doorzetten is vaak de beste remedie tegen kweekproblemen. En dus heb ik alles uit de kast gehaald om er wat moois van te maken. Het heeft me wel wat geld gekost voor de verwarming maar dat bleek de moeite toch waard.
Ondanks dat Mickey Mouse en z’n maatjes aan mijn isolatie zaten te knagen, gingen de Kalichakra planten mooi in de bloei en langzaam maar zeker kwam de oogst steeds dichterbij.

Zoals gezegd zijn de planten inmiddels geoogst. En toen ik daar stond met de schaar in mijn kleefvingers bedacht ik me dat ik vergeten was om even wat foto’s van de dames te maken voor ik ze omhakte. Dat moet ik dan maar even goed maken met een mooie foto van een dikke top en een rookverslag van de Kalichakra.

Zacht, fris en fruitig

Persoonlijk hou ik niet zo van scherpe wiet die je in je keel voelt branden, maar ja, wie wel? Over de Kalichakra kan ik in ieder geval zeggen dat die heerlijk zacht is. Wanneer je een trekje neemt proef je de smaak eerst goed in je mond. Het is lastig te beschrijven maar ik doe toch een poging: de smaak is fris en fruitig en ligt ergens tussen de smaak van bessen en citrusvruchten. Erg aangenaam!

Bij het uitblazen komt er een kruidige verfijnde nasmaak vrij, die me doet denken aan natuurlijke geuren uit het bos, zoals vers gezaagd hout en de frisse geur van aarde. Wat smaak betreft komt de Kalichakra bij mij zeker in de top 10.

De high, de kosten & de opbrengst

De high is lekker ontspannen… je voelt de dag van je afglijden. Gevolg is wel dat je wat afwezig wordt dus het is een echte afzakker. Mensen met slaapproblemen kan ik de soort zeker aanraden.

Al met al ben ik heel blij met het resultaat van de hele onderneming… het was zeker de moeite waard. Op de foto hieronder zie je het drooggewicht van de getrimde toppen. Er zat nog zo’n 30 gram mooi knipafval bij maar dat gaat natuurlijk lekker in de cake, boter, olie of wat anders.

Even kort door de bocht gerekend, had ik inclusief de gebruikte stroom en Biobizz voeding zo’n 750 euro aan kosten, dat scheelt stukken met in de shop gekochte wiet. Wiet kweken is ook echt een hele mooie hobby en om te vissen moet je ook eerst een hengel aanschaffen… vandaar dat ik niet alles meetel. Potten had ik bijvoorbeeld al en met de Spectrolight Blast 400 kan ik de volgende ronde gewoon weer nieuwe wietplanten kweken.

Bassie is een blij man in ieder geval. Eerlijk gezegd begint het al weer aardig te kriebelen om wat zaadjes te kiemen. Tipje van de sluier, de mensen die mij volgen op Facebook hebben het misschien al gezien… Het worden de Monster Zkittlez van Zamnesia.

Hoe en wat precies, is nog niet helemaal duidelijk maar ik wil er weer iets speciaals van maken. Hou CNNBS in ieder geval goed in de gaten, en tot snel!

Bassie

(advertenties)