(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Critical was hem in zijn voorgaande kweekronde zo goed bevallen, dat Jeroen deze wietsoort gewoon nog eens kweekt. Deze keer niet onder de led-balken van G-Tools maar onder een 150 Watt COB led kweeklamp van Magnus. Na een voorspoedige start gebeurt er echter iets desastreus, en schiet een oude bekende Jeroen te hulp…

Een nieuwe ronde. Ik heb wederom voor de wietsoort Critical gekozen, en niet zomaar. De vorige ronde is deze Critical me zeer goed bevallen. Niet alleen qua opbrengst maar uiteindelijk ook qua smaak. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Critical Spanje’s nummer één wietsoort is!

Vakantieplannen

Een nieuwe ronde duurt natuurlijk weer een paar maanden, en dus is een goede planning noodzakelijk. Helemaal wanneer je een vakantie gepland hebt, zoals ik. Eind april ga ik lekker twee weken weg, en zal ik de verzorging van mijn wietplanten aan mijn zwager moeten overlaten.

Nu heb ik het zo gepland, dat mijn vakantie in week 7 en 8 van de bloeifase valt. Zodra ik weer thuis ben zouden de planten volgens de planning klaar moeten zijn om geknipt te worden. Terugkijkend op mijn vorige critical kweek zou dit prima moeten kunnen, aangezien ik dezelfde CNNBS G-Kit gebruik om in te kweken.

ML 150

In de kweekkast komt deze keer echter een andere led, namelijk de Magnus ML150. Dit is een led kweeklamp met een paars lichtspectrum. Hij verbruikt ook 150 Watt net zoals de led balken van G-Tools waarmee ik de vorige ronde kweekte. Ik heb deze led eind vorig jaar aangeschaft maar tot op heden heeft ze nog geen waardige vuurdoop gehad. Dus zal ze er nu aan moeten geloven en hopelijk voor dikke toppen zorgen.

Zoals altijd heb ik de zaadjes weer ontkiemd met het welbekende keukenpapier en de gripzak-methode. Binnen 24 uur zat er een worteltje aan alle vier de zaden, en zijn ze gezaaid in de kleine potjes en direct onder de Magnus led gezet. De led kweeklamp dimde ik nog even op de helft van het vermogen. Nadat ze hun kopjes boven de aarde staken en de zaadhulsjes hadden afgeschud, heb ik het vermogen van de led dagelijks dag met 10% verhoogd.

Een paar dagen na het zaaien viel het op dat één van de vier zaailingen niet zo lekker ging als de andere drie.  De lobblaadjes deden het maar daarna leek de groei wel stil te staan. Er kwamen geen echte blaadjes tevoorschijn, althans heel traag en zo klein dat mijn oude ogen het niet meer goed kunnen zien. Mocht het niet goedkomen met het plantje, dan gaan we verder met de drie anderen.

Eén van de vier zaailingen wilde niet echt lekker groeien…

Krokanter dan Lays chips…

Aarde en voeding komen zoals gebruikelijk weer van Mills Nutrients. Deze keer heb ik voor de Top Mix gekozen. Deze mix is reeds voorbemest en bevat plantenvoeding voor de eerste vier weken. Top Mix bevat ook perliet wat de aarde luchtiger maakt en voor een betere afwatering zorgt. Het verminderd de kans op overbewatering en brengt zuurstof bij de wortels.

Inmiddels zijn we twee weken verder en heeft de kweekronde een merkwaardige wending genomen. Ik zal jullie niet langer in spanning houden; ik ben de zaailingen vergeten water te geven in het weekend (schaam!). Zonde want de planten waren inmiddels uitgegroeid tot de derde node en daarmee in de groeifase beland.

Ik was in de veronderstelling dat ik vrijdagavond water had gegeven en kwam de zondag erna om weer water te geven. Helaas waren de vier Critical dames compleet verlept en de bladeren letterlijk krokanter geworden dan een zak Lays chips! Er was niets meer aan te doen, de planten waren ten dode opgeschreven.

Wat bleek nou? Ik had de plantjes niet vrijdag maar donderdag water gegeven. Met hun kleine potjes hadden ze daaraan veel te weinig om het tot en met zondag vol te houden. Heel dom natuurlijk en dit is me ook nog nooit overkomen. Ik hoop ook niet dat het nog eens gebeurt want het is doodzonde om wietplantjes in de kliko te moeten gooien.

Master Kroblo

Maar toen, wat nu? Nieuwe zaden ontkiemen? Geen optie want dan zou mijn planning in het geding komen. En toen bedacht ik me dat mijn maatje en mentor en tevens vriend van de show Master Kroblo misschien wel een paar ontkiemde plantjes voor me zou hebben.

Zo gezegd zo gedaan; dezelfde avond kon ik bij Kroblo langs om vier nieuwe zaailingen op te halen van 3 dagen oud, bedankt Master Kroblo!

De nieuwe wietsoort is G Glue geworden. Dit is een Gorilla Glue variant van Hy-Seeds en een 50-50 hybride. Bij thuiskomst heb ik de ukkies direct in hun 11-literpotten onder de Magnus led gezet om lekker te kunnen wortelen. De bedoeling is om ze twee dagen te laten wortelen en daarna vol gas op 12/12 te zetten. Anders wordt het alsnog krap in verband met de vakantieplanning.

Tot zover dit verslag. Over drie weken ben ik er weer met hopelijk al wat mooie gorilla topjes.

Jeroen

(advertenties)