(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Waarschijnlijk weet je wel dat wij hier bij CNNBS op zoek zijn naar de beste indica. Dat doen we samen met zo’n 50 lezers, welke ons op gezette tijden op de hoogte houden. Eén van die lezers is Heady McDank. Zijn kweek en foto’s van de CNNBS Indica’s #1, #3, #4 en #5 zijn zo indrukwekkend, dat het een eigen kweekverslag verdiende.

De Heady

Heady McDank, aangenaam! Mijn kweekverslagen zijn meestal te vinden in een van de CSTP420-groepen op Facebook. Ik ben niet echt het schrijverstype maar ik zal m’n uiterste best doen om een zo volledig mogelijk kweekverslag te maken. De wietsoorten waar het in dit verslag om draait, zijn de onbekende (mystery) Indica’s van CNNBS in samenwerking met Seed Stockers uit Spanje. Verderop meer over deze wietzaden, eerst even de kweekfeiten op een rijtje zetten.

  • CNNBS Indica’s #1, #3, #4 en #5
  • Cocos Substrate (Atami, €7,50 euro/50 liter)
  • 4x Root Pouch 16 liter
  • Can Fan afzuigsysteem
  • Indoorled HPS Killer (4 x 120 Watt, 3-standen: groei, bloei, full spectrum)
  • Mills Nutrients (Start, A & B, pH-min, Groei & Bloei, C4, Ultimate PK, Vitalize, CalMag)
  • The Amazing Doctor Zymes (preventief tegen ziektes en ongedierte)

Heady gebruikt Root Pouches voor een goed ontwikkeld wortelstelsel.

De indica’s

Het is 24 november 2018 en ik heb net een hele maand oogsten achter de rug. Zowel de binnen- als de buitentuin, wat was ik blij toen ik al het knip- en droogwerk af had! Maar als kwekende cannabisliefhebber weet je natuurlijk ook dat het afronden van de oogst uit de ene tuin, het begin van een nieuwe ronde betekent.

Niet veel later, op 28 november, bleek dat ik wellicht het nuttige met het aangename kon verenigen. Onze vrienden van CNNBS waren een zoektocht begonnen naar de beste indica. In samenwerking met de zadenmakers van Seed Stockers deelden ze vijf van hun beste indica’s, met iedereen die bereid was om de zaden te testen. Nu, ik ben een van die testers en dit is mijn kweekverslag.

Wegens ruimtegebrek kweekte ik alleen de CNNBS Indica’s #1, #3, #4 en #5. Nummer #2 zal ik later in een andere ronde kweken, dat blijkt achteraf ook één van de favorieten voor de titel van beste indica te zijn.

De kweekronde

Ik ben beginnen ontkiemen zoals ik altijd doe. Een ronde Melitta koffiefilter, plastic ‘beerpong’ bekers (25cl) en een ziplock diepvrieszakje is alles wat je nodig hebt …en oh ja, ook nog een beetje water. Ik zal je de uitleg van het ontkiemen besparen, dat is al een paar keer op CNNBS uitgelegd.
Binnen 72 uur waren de eerste tekenen van ontkieming reeds daar. Tijd dus om de Cocos naar boven te halen en de beerpong bekers te vullen, en de ontkiemde zaadjes te planten.

De dames hebben het heel goed gedaan tot dusver, en stonden in de eerste twee weken onder een 24/0 lichtschema. Verderop in de cyclus ging het ook lekker, want een paar weken later stonden ze dus al in hun eindpotten. Hiervoor heb ik 16 liter Root Pouches gebruikt, potten van textiel voor een extra goede ontwikkeling van het wortelstelsel.

De vier CNNBS Indica’s hebben 4 weken in de voorgroei gezeten (2 weken op 24/0, 2 weken op 18/6). Op de dag dat ze een slordige 60 cm hoog waren, heb ik de klok omgezet. Vanaf dat moment hebben ze tot aan 10 dagen voor de oogst op een lichtschema van 12/12 gestaan, en kon de bloeifase beginnen. Tot dusver hebben de dames ook steeds om de twee dagen hun voeding gekregen. Te weten Mills Start en A&B.

Ondertussen stond er ook een weekje aan zee gepland. Na een deftige spoeling en met vrees in het hart zijn we dan ook vertrokken om te genieten van een weekje zee met moeder de vrouw en de kleinkinderen. Van deze week hebben we echt hard genoten. En de dames ook, zo bleek op dag dat we thuiskwamen. Ik trok m’n tentje open en was blij verrast en verbaasd om al een ongelooflijk dik resultaat aan te treffen! Ze waren nog niet heel groot maar er waren onmiskenbaar al toppies aan de uiteindes aan het groeien!

Met telkens een heerlijke geur als ik mijn tentje opendeed, zette ik ook elke keer weer grote ogen op. Het was letterlijk of ik de toppen kon zien groeien. In elk geval was ik al zeer blij met dit resultaat en het kon enkel nog maar beter worden!
Na 5 weken zichtbare bloei was het tijd om de lamp eens wat minder te doen schijnen en ging dus de groei stand uit. Vanaf dat moment leken ze zelfs nóg meer te groeien.

In de laatste weken werd ik alleen maar blijer en blijer. Dat zal ook moeilijk anders kunnen als je de foto’s ziet en inderdaad, wanneer het over wiet gaat zegt een beeld meer dan duizend woorden. Zoals eerder gezegd ben ik niet echt het lange verhaal schrijverstype, dus bij deze zitten we al zeker aan het einde van de kweek. Ging het in mijn tent ook maar zo snel…

De laatste twee weken zijn we begonnen met spoelen. In de laatste 10 dagen is het lichtschema nog een keer veranderd naar 8/14 om het dikken nog wat aan te moedigen. Helaas plattekaas zoals ze hier bij ons wel eens zeggen, heb ik m’n dames wel 4 dagen te vroeg moeten oogsten.

Een minder lui oog als het mijne, had namelijk banaantjes gespot in Indica #1. En ja hoor na drie keer checken zag ik ze ook. Spijtig genoeg heb ik dan verder niets geriskeerd. Na goed nadenken heb ik ze weloverwogen met de voetjes omhoog gehangen. Ze waren dan ook al ver oogstrijp.

Momenteel hangen ze nog te drogen maar binnenkort zal ik het eindgewicht zeker en vast overmaken aan onze vrienden op de redactie van CNNBS. In elk geval wil ik iedereen van CNNBS en Seed Stockers bedanken voor het toevertrouwen van deze zaden. Ik hoop dat ik jullie net zo blij heb gemaakt als mezelf met deze ronde 😉

Heady Mc Dank

(advertentie)